Putovima Beatrix Potter :: Rijeka

Putovima Beatrix Potter

Redovni |

MJESTO:
Sveučilište u Rijeci, Učiteljski fakultet,
Sveučilišna avenija 6, Rijeka, 51000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2020 u 10:00
Kraj programa: 23.04.2020 u 17:00

RADNJA:

Virtualna fotošetnja (pp prezentacija) engleskom pokrajinom Lake District u kojoj je živjela i stvarala književnica i slikarica Beatrix Potter, autorica omiljenih dječjih priča o Petru zecu i drugih. Fotografije su nastale većinom u srpnju 2010. godine, tijekom boravka Maje Verdonik u ovom kraju, te prikazuju krajolike koji su inspirirali Beatrix Potter za nastanak triju priča: "Priče o vjeveriću Lješku" (1903.), "Priče o zeki Benjaminu" (1904.) i "Priče o Tiki-Piki" (1905.). Usporedbom s ilustracijama u ovim pričama mogu se prepoznati detalji prisutni na predstavljenim fotografijama.

Ova prezentacija/virtualna fotografska šetnja sastavni je dio nastave na daljinu na izbornom kolegiju Slikovnica – prva knjiga djeteta Preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, u akademskoj godini 2019./2020.
Autorica prezentacije: nositeljica kolegija, Maja Verdonik. Prezentacija je dostupna studentima i svima zainteresiranima na niže navedenim poveznicama.

 

SUDJELUJU:
Maja VerdonikOGANIZATOR:

Sveučilište u Rijeci, Učiteljski fakultet (Ustanova)

Sveučilišna avenija 6, Rijeka, 51000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr