Pisac na mjestu radnje :: Zagreb

Pisac na mjestu radnje

Redovni |

MJESTO:
Beletra,
Kikićeva 7, Zagreb, 10000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2020 u 16:00
Kraj programa: 23.04.2020 u 23:00

RADNJA:

Na Facebook stranici Beletra – beletristika i priručnici objavljuju se pjesme i odlomci iz romana suvremenih autora koji se odnose na hrvatske krajeve, pejzaže i gradove. Pozivaju se čitatelji da komentiraju na koji su način povezani s krajem opisanim u odlomku. 

Odlomci se objavljuju 23. travnja svaki sat od 16 do 22 sata, tako da čitatelji mogu birati koju će knjigu komentirati. Dobitnici se proglašavaju u u 23 sata – među komentarima se slučajnim izborom određuje dobitnik knjige i dva dobitnika utješnih paketa (također knjige). Na taj način Beletra daruje sedam knjiga i još dvanaest u utješnim paketima.

Predviđeni su romani i zbirke poezije u kojima poznate hrvatske lokalitete opisuju sljedeći pisci: Mirela Španjol Marković (roman "Drugi peron, četvrti kolosijek" – Slavonija), Jan Bolić (zbirka poezije "Trenutci" – pjesma o Rijeci), Zoran Lisjak (roman "Savršeni ustroj" – Dubrovnik), Dinko Mihovilović (roman "Krletka od mora" – Novi Zagreb), Stjepo Martinović (roman "Kornelija broji oblake" – Kvarner), Dragana R. Tafra (roman „Tajkunova kći" – centar Zagreba), Davor Krivski (zbirka poezije „Kolekcionar ljubavi“ – zagrebački Gornji grad).

 

SUDJELUJU:OGANIZATOR:

Beletra (Nakladnik)

Kikićeva 7, Zagreb, 10000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr