Poziv na putovanje u zaboravljeni prostor... A gdje je tu turizam? :: Zagreb

Poziv na putovanje u zaboravljeni prostor... A gdje je tu turizam?

Matineja |

MJESTO:
Institut za turizam,
Vrhovec 5, Zagreb, 10000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2019 u 12:00
Kraj programa: 23.04.2019 u 14:00

RADNJA:

Predstavljanje autorske znanstvene knjige "Zanemarena baština - prostorne strukture sela u Hrvatskoj" koja želi ponuditi odgovor na pitanje koliko je u Hrvatskoj stvarno prisutna planski osmišljena prostorna struktura sela i koja je njezina važnost kao prostornog identiteta i kulturne baštine. O knjizi će govoriti autorica Jasenka Kranjčević, znanstvena savjetnica.

Predstavljanje kataloga "Češki arhitekti i početci turizma na hrvatskom Jadranu". U katalogu koji ima elemente istraživačke monografije predstavljena je izvedena, ali i nerealizirana turistička arhitektura - hoteli, vile i kupališta - koju su projektirali češki arhitekti na hrvatskoj obali Jadrana, uglavnom krajem 19. i početkom 20. stoljeća. O katalogu će govoriti autorice Jasenka Kranjčević i Mirjana Kos.

SUDJELUJU:
dr. sc. Damir Krešić, prof. dr. sc. Damir Agičić, dr. sc. Suzana Leček, dr. sc. Jasenka Kranjčević, dr. sc. Mirjana Kos, uzvanici: studenti, predstavnici turističkog sektora i svi koji vole putovati u nepoznate i zaboravljene prostorePokaži moju lokaciju

OGANIZATOR:

Institut za turizam (Ustanova)

Vrhovec 5, Zagreb, 10000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr