180 godina u najboljem društvu :: Karlovac

180 godina u najboljem društvu

Redovni |

MJESTO:
Gradski muzej Karlovac,
Trg J. J. Strossmayera 7, Karlovac, 47000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2018 u 17:00
Kraj programa: 23.04.2018 u 21:00

RADNJA:

„180 godina u najboljem društvu“ izložba je nastala u suradnji Gradskoga muzeja Karlovac i Zavičajnog odjela Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ povodom 180. obljetnice Gradske knjižnice. Izložba obuhvaća razdoblje od 1796. do 2007. godine, ukazujući na činjenicu da su i prije 1838. godine znanstvena misao i književna produkcija u Karlovcu bili na zavidnoj razini te nije bilo neočekivano da se u tim prilikama formira druga hrvatska narodna čitaonica.

Autorice izložbe Sanda Kočevar (GMK) i Aleksandra Mikić-Grginčić (GKIGK) odabrale su tridesetak autora koji su svojim podrijetlom, životom ili radom vezani uz Karlovac, a odabrane knjige razvrstane su u vrlo široko određena područja umjetnosti i znanosti. 

U sklopu izložbenoga postava nalazi se kućica za čitanje opremljena udobnim jastucima, gdje mali i veliki posjetitelji mogu pronaći intimni kutak za čitanje i listanje duplikata izloženih knjiga (duplikati su u slobodnom pristupu). Zavirite u „Dnevnik" Dragojle Jarnević i „Autobiografiju" Mije Krešića, podsjetite se kako su Karlovac opisivali Radoslav Lopašić, Rudolf Strohal, Stjepan Mihalić i Ante Kovačić.

Od 17 do 17:30 sati omogućeno je stručno vodstvo po izložbi, koje će održati koautorca izložbe, viša kustosica mr. sc. Sanda Kočevar. 

Tijekom Noći knjige ulaz je besplatan, a umjesto ulaznice posjetitelji se mole da donosu omiljeni citat. 

SUDJELUJU:
Sanda Kočevar, Aleksandra Mikić-Grginčić, autorica edukativnog programa muzejska pedagoginja Lana Bede; djeca i odrasliPokaži moju lokaciju

OGANIZATOR:

Gradski muzej Karlovac (Ustanova)

Trg J. J. Strossmayera 7, Karlovac, 47000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr