#knjiga za #budućnost :: Nova Gradiška

#knjiga za #budućnost

Redovni |

MJESTO:
Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška,
Ljudevita Gaja 24, Nova Gradiška, 35400

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2018 u 20:00
Kraj programa: 23.04.2018 u 22:00

RADNJA:

Događanje je zamišljeno kao interaktivna šetnja prostorom škole. Prilikom ulaska u vanjski prostor, posjetitelji će vidjeti projekciju na staklenome dijelu prostranoga hodnika koji spaja dva dijela škole. U prvome dijelu bit će izloženi učenički likovni radovi na temu "Budućnost knjige", a tim tehničara će se pobrinuti da svjetlosnim smjernicama usmjere posjetitelje na nastavak šetnje prema drugome dijelu škole.

U drugome dijelu škole bit će izloženi i prezentirani sljedeći ostvaraji: "Knjiga kao hologram", "Pametno ogledalo", "Mobilna aplikacija za pronalazak sadržaja knjige", "Prezentacija svijeta budućnosti knjige", "Prikaz izvedbe digitalnog modula knjige" te "Transformacija analogne knjige u digitalnu". Učenici će prezentirati navedene ostvaraje, a posjetitelji će moći i isprobati određene sadržaje.

Događaj će popratiti novinari Školskoga radija, a cjelokupnu će atmosferu upotpuniti zvuk elektroničke glazbe budućnosti koju će puštati školski DJ. 

SUDJELUJU:
učenici podijeljeni u radnim skupinama pod vodstvom navedenih nastavnika: Krunoslav Cvitković, Zoran Ivančić, Boris Grgić, Marko Brčić, Danijel Meseš, Tibor Čolović i Tomislav Wirth; DJ: učenik Karlo Matijević; knjižničarka: Angelina Bijelić

OSVRT:
"#knjiga za #budućnost" naziv je programa koji se održao 23. 4. 2018. od 20 do 22 sata u našoj školi povodom Noći knjige, a osmislila ga je i organizirala knjižničarka Angelina Bijelić. Program je ostvaren kao interaktivna šetnja prostorom škole u kojemu su bili izloženi različiti sadržaji. Uvodni hologram (projiciran na vanjskom zidu škole) virtualnog voditelja i učenika Lovre Jugovića najavio je sadržaj programa te uputio posjetitelje na nastavak šetnje. U holu je bila projicirana virtualna izložba učeničkih likovnih radova te hologrami učenika Renea Kumića i Lovre Jugovića koji kazuju tekstove lektirnih djela "Povratak Filipa Latinovicza" i "Patnje mladog Werthera". Usmjereni svjetlosnim signalima posjetitelji su se uspinjali prema sljedećem hologramu učenika Renea Kumića te projekciji teksta "Hamlet". Najveći dio sadržaja bio je postavljen u velikom holu kod knjižnice: projekcija Danteova "Pakla" na stropu koju su pripremili Angelina Bijelić i Krunoslav Cvitković, pametno ogledalo te mobilna aplikacija za pronalazak kratkog sadržaja knjige koje je izložio profesor Zoran Ivančić, prikaz izvedbe digitalnog modula knjige profesora Danijela Meseša, prezentacija profesora Tibora Čolovića o prijelazu analogne knjige u digitalnu, hologram učenika Renea Kumića koji kazuje ulomke iz lektirnih djela "Antigona" i "Preobražaj" te videozapis književnika Mire Gavrana koji je snimljen samo za ovaj program, a prikazuje Miru Gavrana kako čita svoje djelo "Nekoliko ptica i jedno nebo".
Za snimanje i projiciranje holograma i tekstova te za svjetlosne signale bili su zaduženi Krunoslav Cvitković te učenici Danijel Lekić, Rene Kumić i Lovro Jugović. Tekstove za holograme i projekcije odabrala je i s učenicima pripremila knjižničarka Angelina Bijelić. Prigodni ambijentalni remix složio je i za posjetitelje puštao učenik Karlo Matijević. Program su popratili brojni posjetitelji, a njihovi pozitivni dojmovi oduševljenja najviše govore o uspješnosti ove manifestacije.Pokaži moju lokaciju

OGANIZATOR:

Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška (Ustanova)

Ljudevita Gaja 24, Nova Gradiška, 35400

#knjiga za #budućnost

#knjiga za #budućnost

#knjiga za #budućnost

#knjiga za #budućnost

#knjiga za #budućnost

#knjiga za #budućnost

#knjiga za #budućnost

#knjiga za #budućnost

#knjiga za #budućnost

#knjiga za #budućnost

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr