Pričaj mi o povijesti :: Raša

Pričaj mi o povijesti

Matineja |

MJESTO:
Osnovna škola Ivana Batelića Raša,
Ivana Batelića 1, Raša, 52223

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 24.04.2017 u 10:00
Kraj programa: 24.04.2017 u 10:45

RADNJA:

Učenici 8. razreda pričaju učenicima nižih razreda o zavičajnoj povijesti.

SUDJELUJU:
učenici i učitelji OŠ Ivana Batelića

OSVRT:
Uključili smo se u manifestaciju Noć knjige 2017.

I mi smo „zagrlili vikend“ i pridružili se najduljoj kulturnoj noći u Hrvatskoj pod nazivom Noć knjige 2017. Manifestacija koja obuhvaća Dan hrvatske knjige (22. travnja) te Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja), šesta po redu, u središte svojega interesa stavlja knjigu, autora, čitanje i čitatelja, nastojeći barem na trenutak skrenuti pozornost na ljepotu i značenje pisane riječi, čaroliju ukoričenih svjetova i radost njihova upoznavanja. Ove se godine održavala od 21. do 24. travanja u čak 234 grada i mjesta širom zemlje s više od 500 sudionika u 1057 različita programa i prodajnih akcija koji su obuhvatili najmlađe i najstarije, školarce i studente, bicikliste, kvizomane, profesionalne pripovjedače i zahvalne slušače, čitače od stila i bibliofile raznih profila.
Mi smo, kao uostalom i svake godine do sad, obilježili na svoj način. Uključili smo se naravno, u program u jutarnjim satima, u školi na satu povijesti. Priklonili smo se cjelogodišnjem školskom zavičajnom projektu pod nazivom Vagoneti ot valora i šperonci te organizirali zanimljivu aktivnost - osmašice su trećašima pričale o povijesti na zanimljiv način. Aktivnost smo zato nazvali Pričam ti o povijesti. Nakon mnogobrojnih aktivnosti povodom projekta, osmašice su uz pomoć učiteljice iz povijesti i knjižničarke izdvojile najzanimljivije plakate o povijesti raše te izradile ppt na tu temu s velikim fotografijama i mnoštvom detalja. Ispričale su im i legendu o kruni kralja Tomislava. Marija, Aida, Monika i Moira našle su se tako još jednom u središtu pozornosti i odlično obavile zadatak.
Trećaši su bili zadovoljni jer su i oni upecali poslasticu s noćnog menija – kako glasi ovogodišnji moto najveselije i najdulje noći u Hrvatskoj. S knjigom u ruci družili su se i brojni štovatelji u vlakovima, na brodskim linijama, u parkovima, školskim klupama, staračkim domovima, kafićima, svugdje gdje se zamisliti može.
Punih 96 sati bogatog programa realizirano je tako u Hrvatskoj, a pridružili su se i u susjednoj Sloveniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini.OGANIZATOR:

Osnovna škola Ivana Batelića Raša (Ustanova)

Ivana Batelića 1, Raša, 52223

Pričaj mi o povijesti

Pričaj mi o povijesti

Pričaj mi o povijesti

Pričaj mi o povijesti

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr