Ja sam zagrebački sin - šetnja Šenoinim Zagrebom :: Zagreb

Ja sam zagrebački sin - šetnja Šenoinim Zagrebom

Redovni |

MJESTO:
Ulice grada Zagreba - od Stare Vlaške do Mesničke ulice,
Ulice grada Zagreba, Zagreb, 10000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2017 u 17:00
Kraj programa: 23.04.2017 u 20:00

RADNJA:

Prošetat ćemo ulicama, parkovima i trgovima kojima je šetao August Šenoa i koje je opisao u svojim romanima i pripovjetkama. Pričat ćemo o njegovu životu, djelima i povijesti grada Zagreba. Mjesto susreta je kod spomenika Augustu Šenoi u Vlaškoj ulici, u 17 sati.

Molimo prethodne prijave na broj 091 7555 388 jer je broj sudionika ograničen. Svi sudionici dobit će besplatne ulaznice za Kuću Šenoa, muzej Augusta Šenoe i njegove obitelji koje trebaju iskoristiti u narednih mjesec dana. Naša šetnja završit će u Mesničkoj ulici.

SUDJELUJU:
Jasmina Reis, voditeljica Kuće Šenoa i građani, mali i veliki

OSVRT:
U nedjelju 23. travnja tri sata smo šetali Zagrebom Augusta Šenoe. Posjetili smo dvorište njegove rodne kuće u Vlaškoj 43, pričali o potoku Cirkveniku, roditeljima i braći Augusta Šenoe, splavnici, Krvavom mostu, Kamenim i drugim vratima Griča i Kaptola. Posjetili smo Ilirski trg, Narodno zemaljsko kazalište i Gajevu biblioteku i tiskaru u Gospodskoj ulici, sa Strossmayerovog šetališa gledali Zagreb i pričali čega sve nije bilo u vrijeme Augusta Šenoe. Tepečićevim klancem spustili smo se u Mesnički ulicu i zastali pred kućom u kojoj je umro August Šenoa, pa se spustili malo niže do Kapucinskih stupa i kuće Kanarinčeve ljubovce. Pričali smo o ljubavi Augusta Šenoe i Slave pl. Ištvanić i njihovoj djeci Milanu, Dragi, Stanku, Radici, Ljubici i Branku.OGANIZATOR:

Kuća Šenoa (Ostalo)

Ulica Ive Mallina 27, Zagreb, 10000

Ja sam zagrebački sin - šetnja Šenoinim Zagrebom

Ja sam zagrebački sin - šetnja Šenoinim Zagrebom

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr