The Goldsmith's Treasure :: Zagreb

The Goldsmith's Treasure

Redovni |

MJESTO:
Kuća Šenoa,
Ulica Ive Mallina 27, Zagreb, 10000

VRIJEME:
Početak programa: 22.04.2017 u 18:00
Kraj programa: 22.04.2017 u 20:00

RADNJA:

Roman Augusta Šenoe "Zlatarovo zlato" preveden je nakon prvog izdanja, davne 1872. godine, na mnoge jezike, ali na engleski je preveden prvi puta tek 2015. Kako je došao na ideju da "Zlatarovo zlato" prevede na engleski jezik, pričat će izdavač Andrija Pečarić iz izdavačke kuće Spiritoso, a o iskustvu prevođenja djela iz 19. stoljeća na engleski te s kakvim se sve problemima susretao tijekom prevođenja, ispričat će nam mladi prevoditelj Neven Divjakinja.

Poseban dizajn knjige osmislili su Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić iz Hamber studija. Od njih ćemo čuti o čemu su sve vodili računa prilikom dizajna ovoga posebnog izdanja. Izdavač će posjetiteljima po promotivnoj cijeni ponuditi "Zlatarovo zlato" na hrvatskom i engleskom jeziku.

SUDJELUJU:
Andrija Pečarić, Neven Divjakinja, Ivana Vučić, Tomislav-Jurica Kaćunić

OSVRT:
U subotu nastavak priče o Zlatarovom zlatu. Ovaj puta na engleskom jeziku. Kako je došao na ideju prevesti Zlatarovo zlato na engleski jezik pričao je izdavač "The Goldsmith's Treasure" Andrija Pećarić. S čime se sve susreo tijekom prevođenja ovoga djela Augusta Šenoe ispričao nam je prevoditelj Neven Divjakinja.OGANIZATOR:

Kuća Šenoa (Ostalo)

Ulica Ive Mallina 27, Zagreb, 10000

The Goldsmith's Treasure

The Goldsmith's Treasure

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr