Potražite programe i akcije


PUB KVIZ – ČITAČI APOKALIPSE

Pozivamo vas na knjiški pub kviz ČITAČI APOKALIPSE koji će se održati u Noći knjige, 23. travnja u 20 sati u PriMarius Craft Oazi u Zagrebu. Očekujemo šarene i vesele ekipe: članove društava pisaca i knjižničara, nakladnike, knjižare, prevoditelje, nastavnike, djelatnike ministarstava kulture i obrazovanja, knjiške entuzijaste kao i već okorjele kvizaše ili one koji će to tek postati. 

Pročitaj više!

U NOĆI KNJIGE VIŠE OD 1150 PROGRAMA ZA SVE UZRASTE

Najmasovnija domaća kulturna manifestacija Noć knjige održat će se 23. travnja diljem Hrvatske u povodu Svjetskoga dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige s čak više od 1150 prijavljenih programa i akcija širom Hrvatske. 

Pročitaj više!

POZIV NA SUDJELOVANJE U NOĆI KNJIGE 2024.

Najavljujemo vam trinaestu Noć knjige, manifestaciju koja u središte svojeg interesa stavlja djela, njihove tvorce i čitatelje, a koju priređujemo u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige. Ove godine družimo se 23. travnja, a želja nam je da na taj dan, u dnevnim ili večernjim satima, organizirate prigodan program inspiriran knjigom.

Pročitaj više!

Izdvojeni programi:

Kategorija: Redovni

Čitamo bajke

Mjesto: Galerija "Stari grad", Kandlerova 14, Pula, 52100
Vrijeme: 22.04.2024 18:00 - 19:30
Radnja: Udruga Uliks u suradnji s Gimnazijom Pula priređuje zajedničku prigodnu književnu večer. Čitamo poznate bajke prvenstveno Ivane Brlić Mažuranić (ili ih pripovijedamo) povodom 150. godišnjice rođenja, a naglasak je na "Šumi Striborovoj". Čitamo bajke i ostalih poznatih autora (Andersen, Grimm), ali i bajke kako ih danas vide mladi i suvremeni autori. Autorske bajke gimnazijalaca čitaju sami autori, kolege iz škole i članovi Uliksa. Program je obogaćen izložbom crteža... Pročitaj više
Program je zatvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Prstenovi koji se šire

Mjesto: Narodna knjižnica Grad, Ulica od puča 6, Dubrovnik, 20000
Vrijeme: 23.04.2024 19:00 - 21:00
Radnja: Obilježavanje obljetnice objave "Gospodara prstenova" J. R. R. Tolkiena izvest će se kroz program "junačke potrage" na nekoliko lokacija uz povezivanje tekstova iz "Gospodara prstenova" s kriznim povijesnim trenucima života u Gradu. Potraga završava u knjižnici uz prigodan test mudrosti (kviz), slavljenje književnosti i glazbu. 
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Pjesničko natjecanje

Mjesto: Srpska pravoslavna opća gimnazija "Kantakuzina Katarina Branković", Sveti duh 122, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2024 10:00 - 11:00
Radnja: Čujte i počujte! SPOG organizira pjesničko natjecanje na temu oksiMoron. Oksimoron (grč. oxýmōron: oxys = oštar + moros = tup) je stilska figura u kojoj se spajaju dva nespojiva, suprotna pojma. Živimo oksimoron. Tražimo sigurnost u nepredvidivom životu. Želimo neprekidni dotok potrošne robe. Hoćemo instant mudrost. Što o oksimoronima u svakodnevici ovih izazovnih vremena kaže tinejdžer /oksimoron sam po sebi jer je ni dijete niti svoj čovjek/ pročitajte u oksiMORON poeziji... Pročitaj više
Program je zatvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Živimo li u kafkijanskoj atmosferi? Čitam, otkrivam, povezujem

Mjesto: Gimnazija "Fran Galović", Ulica dr. Željka Selingera 3A, Koprivnica, 48000
Vrijeme: 23.04.2024 08:00 - 20:00
Radnja: 8:00 – 14:00 Maturanti debata: Gregor Samsa, kukac ili brat? Ostali razredi, rasprava: Što čitamo kad nam je teško? (Razmjena preporuka i izrada školske liste preporuka)  ... Pročitaj više
Program je zatvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Noć knjige u Knjižnici HAZU

Mjesto: Knjižnica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Trg Josipa Jurja Strossmayera 14, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2024 10:00 - 18:00
Radnja: Knjižnica HAZU otvara izložbu u povodu 500. obljetnice smrti oca hrvatske književnosti „Marko Marulić i Akademija“ s posebnim dodatkom "Marulić o miru". U jednoj posebnoj vitrini izloženi su izvornici Marka Marulića u kojima se tematizira MIR. Za sve posjetitelje bit će organiziran već tradicionalan Mali besplatan antikvarijat.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Noć knjige 2024.

Mjesto: Osnovna škola "Davorin Trstenjak" Podgajci Posavski, Matije Gupca 160, Podgajci Posavski, 32258
Vrijeme: 22.04.2024 08:00 - 14:00
Radnja: Život i djelo J.R.R. Tolkiena – istraživačka nastava (6. razred) – učenici će u skupinama istraživati o životu i djelu J.R.R. Tolkiena. Radionica na temu „Svijet kao začarana šuma“ (7. i 8. razred) – učenici na temelju motiva i citata iz djela Ivane Brlić Mažuranić, J.R.R. Tolkiena te autora po izboru pišu kratku priču. Radionica „Priča bez kraja“ (5. razred) – učenici će dobiti sažetak odabranih priča Ivane Brlić Mažuranić, ali bez... Pročitaj više
Program je zatvoren za javnost

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Noć knjige 2024. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA i Hrvatska gospodarska komora.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija; VIDA TV; 24sata i Express, Večernji list.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr