Potražite programe i akcije


SVIJET KAO ZAČARANA ŠUMA – rezultati literarnog natječaja

U ovogodišnjem natječaju učenici su pozvani literarnim radovima iskazati svoje doživljaje svijeta povezujući ih s ovogodišnjom temom Noći knjige – 'Kad je prizma kataklizma' i djelima Ivane Brlić-Mažuranić, J.R.R. Tolkiena, Marka Marulića ili drugim djelima, izvorima inspiracije, ohrabrenja i utjehe.

Pročitaj više!

KNJIŽEVNE ŠETNJE U NOĆI KNJIGE 2024.

Tijekom trajanja Noći knjige u suradnji s poznatim zagrebačkim pripovjedačicama Josipom Šiklić – Purgericom, Ivom Sillom (Kazivačica – Secret Zagreb) i Gornjogradskim coprnicama poklanjamo Zagrepčanima i svima koji se ovih dana nađu u Zagrebu tri besplatne tematske ture inspirirane knjigama, književnošću i književnicima...

Pročitaj više!

PRODAJNE AKCIJE U NOĆI KNJIGE 2024.

Uz brojne programe i akcije u ovogodišnjoj Noći knjige, od 23. do 28. travnja održat će se i prodajna akcija KNJIGA SVIMA I SVUDA. Akcija će omogućiti svim ljubiteljima pisane riječi da kupe omiljene naslove po akcijskim cijenama online ili uživo u brojnim knjižarama diljem Hrvatske koje su se prijavile za sudjelovanje. Akcije u knjižnicama omogućit će povrat građe bez zakasnine ili darovati besplatnu članarinu.

Pročitaj više!

SVEČANO OTVORENJE NOĆI KNJIGE 2024.

U utorak 23. travnja točno u podne otvaramo 13. Noć knjige i predstavljamo najnovije rezultate istraživanja o čitanju i kupovini knjiga u Hrvatskoj! Na otvorenju će sudjelovati ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, glavna ravnateljica NSK prof. dr. sc. Ivanka Stričević, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara HGK Slavko Kozina i Tamara Kraus iz agencije KARIKA...

Pročitaj više!

NA HRT-U TJEDAN POSVEĆEN KNJIZI I APOKALIPSI

Na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije od 22. do 24. travnja bit će prikazan niz prigodnih sadržaja – uz najnovije istraživanje čitanosti i kupovine knjiga u Republici Hrvatskoj bit će emitirane tri specijalne emisije o temi apokalipse u kojima gostuju filozof Srećko Horvat, meteorologinja i klimatologinja Lidija Srnec i profesor na Fakultetu političkih znanosti Robert Mikac. 

Pročitaj više!

PUB KVIZ – ČITAČI APOKALIPSE

U večernjim satima, 23.4. družimo se u prostoru PriMarius Craft Oaze u Zagrebu gdje nas očekuje knjiški pub kviz ČITAČI APOKALIPSE. U kvizu će sudjelovati raznolike ekipe, pisci, prevoditelji, knjižničari, knjigoljupci svih profila, kao i već okorjeli kvizaši poput Morane Zibar...svi su dobro došli u PriMarius koji u Noći knjige svoja vrata otvara u 19 sati nastupom Skeptika u pubu. 

Pročitaj više!

Izdvojeni programi:

Kategorija: Redovni

Prizma izazova: knjige, slike i film

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica "Antun Mihanović", Trg Antuna Mihanovića 2, Klanjec, 49290
Vrijeme: 23.04.2024 18:00 - 21:30
Radnja: U Noći knjige istražujemo bliskost između književnosti, filma i slikarstva, ističući mogućnosti različitih oblika umjetnosti i njihove sposobnosti u pružanju utjehe, nade, inspiracije, razumijevanju i procesuiranju izazova s kojima se suočavamo u svijetu oko nas. U suradnji s Kućom Klajn/House of Klajn, program Noći knjige započinje prikazivanjem filma koji nudi novo svjetlo, razumijevanje i utjehu u izazovnim vremenima. U nastavku programa slijedi kratka animacija i uvodno izlaganje u... Pročitaj više
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Istražujmo Međuzemlje - izložba i kviz

Mjesto: Muzej Đakovštine, Ante Starčevića 34, Đakovo, 31400
Vrijeme: 22.04. 07:00 - 23.04.2024 15:00
Radnja: "Istražujmo Međuzemlje" je tematska izložba i uz nju popratni kviz, posvećeni J. R. R. Tolkienu i njegovim djelima. Autor izložbe je kustos kulturno-povijesne zbirke Muzeja Đakovštine i kolekcionar te poznavatelj života i rada J. R.R. Tolkiena, Mateo Dragičević. Uz njega će moderatorica izložbe i kviza biti knjižničarka Knjižnice Muzeja Đakovštine, Andrea Heđi.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Bogatstvo enciklopedijske baštine

Mjesto: Leksikografski zavod Miroslav Krleža, Frankopanska 24, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2024 10:00 - 15:00
Radnja: Posjetite nas 23. travnja u Leksikografskoj knjižari gdje vas očekuju kvizovi, nagrade i leksikografi koji će vam opisati tijek nastanka enciklopedije, pokazati vam kakvo bogatstvo kriju digitalizirane enciklopedije i leksikoni te kako pronaći prave odgovore na sva vaša pitanja. Svaki posjetitelj koji odluči zaigrati naše kvizove bit će nagrađen, a najveće znalce čekaju vrijedna izdanja. 
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

The Great Gatsby party

Mjesto: Srednja škola Slunj, Školska 22, Slunj, 47240
Vrijeme: 26.04.2024 17:00 - 22:00
Radnja: Noć knjige obilježit ćemo organizacijom The Great Gatsby partyja, odnosno zabave u stilu dvadesetih godina prošloga stoljeća. Sudionici će roman "The Great Gatsby" američkog autora F. Scotta Fitzgeralda čitati na engleskom jeziku, a potom će, inspirirani knjigom, sudjelovati u organizaciji zabave u stilu dvadesetih godina prošlog stoljeća, koje se smatraju zlatnim dobom književnosti, filma i jazza. 
Program je zatvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Predstavljanje knjige Codyja McClaina Browna

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, Ulica kralja Zvonimira 9, Vinkovci, 32100
Vrijeme: 23.04.2024 19:30 - 20:30
Radnja: Predstavljanje knjige Codyja McClaina Browna "Propuh, papuče i punica". Na događanju sudjeluju učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

(Zoo)polisi i odiseje

Mjesto: Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka, Frana Kurelca 1, Rijeka, 51000
Vrijeme: 23.04.2024 16:25 - 19:10
Radnja: (Zoo)polisi i odiseje školski je projekt o životinjama koji se provodi u Gimnaziji Andrije Mohorovičića Rijeka tijekom školske godine 2023./2024. Za Noć knjige predviđen je sljedeći program: 1. Pomno čitanje "Judite" i "Šume Striborove" – velike obljetnice i tragovi životinja; 2. Potjera za životinjskim motivima u književnim tekstovima (kviz); 3. Životinje u Ladanovu "Etymologiconu"; 4. Razgovor o "Brodu za Issu" Roberta Perišića.... Pročitaj više
Program je otvoren za javnost

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Noć knjige 2024. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA i Hrvatska gospodarska komora.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija; VIDA TV; 24sata i Express, Večernji list.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr