Potražite programe i akcije


REZULTATI NATJEČAJA POSADI PRIČU!

Naši najmlađi ove su godine bili jako vrijedni i posadili su 205 sjemenki dobrote, humanosti, odgovornosti, dobrote, poštovanja, nježnosti, suosjećanja, ljubavi, preobrazbe... iz kojih je izraslo isto toliko vrijednih i korisnih priča. Na nagradni natječaj "Posadi priču!" od 2. do 16. travnja pristiglo je 205 priča učenika osnovnih i srednjih škola i 61 fotografija učenika osnovnih škola... Čestitamo svima koji su sudjelovali!

Poveznica - pročitaj više

ČITANOST U HRVATSKOJ NARASLA ZA 7 POSTO

Čitanost u Hrvatskoj u proteklih je godinu dana narasla za sedam posto, s prošlogodišnjih 42 na 49 posto, pokazuju to rezultati istraživanja o čitanosti i kupovini knjiga koje je u ožujku ove godine u povodu Noći knjige na reprezentativnom uzorku od 1000 ispitanika provela agencija Kvaka – Ured za kreativnu analizu.

Poveznica - pročitaj više

SVEČANO OTVARANJE NOĆI KNJIGE 2020.

Svečano otvaranje Noći knjige održat će se u posebnoj emisiji „Noć knjige na Trećem", u četvrtak 23. travnja u 19:20 sati na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije. U specijalnoj emisiji bit će predstavljeni najnoviji rezultati istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj. Gosti emisije bit Slavko Kozina, Zoran Velagić, poznati domaći pisci te Knjigomir, superjunak koji svoje posebne moći zahvaljuje velikom broju pročitanih knjiga.

Poveznica - pročitaj više

PROŠIRITE PORUKU: S KNJIGOM NISI IZOLIRAN!

Iz svijeta fikcije, na plakat ovogodišnje Noći knjige stiže knjiški patuljak, dežurno njurgalo, veseljak, komentator apsurda i podsjetnik na to zašto je upravo danas važno čitati. Vizuali su dostupni za slobodno preuzimanje, pozivamo vas da ih podijelite i tako proširite poruku: S knjigom nisi izoliran!

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE IDE DALJE – 23. TRAVNJA VIRTUALNO SLAVLJE KNJIGE!

U jeku vijesti vezanih uz širenje koronavirusa, nismo odustali od ideje da održimo Noć knjige – u skladu s trenutnim okolnostima i u okvirima odgovornog i mogućeg. Pozivamo vas da 23. travnja, kada tradicionalno organiziramo Noć knjige, Svjetski dan knjige proslavite na način na koji vam mogućnosti dopuštaju. Svoje programe i akcije možete prijaviti do 23. travnja.

Poveznica - pročitaj više

UPUTE ZA PRIJAVU PROGRAMA U NOĆI KNJIGE 2020.

Prijava programa i akcija kroz sustav za prihvat programa je brza i jednostavna. Detalje o korisničkim računima, prijavama programa i akcija kao i mogućim poteškoćama potražite u nastavku, a za sva eventualna pitanja stojimo vam na raspolaganju.

Poveznica - pročitaj više
Kategorija: Redovni

Noć knjige u CeKaTeu

Mjesto: Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2020 18:00 - 23:59
Radnja:

Prezentacija dječjih literarnih radova pristiglih na natječaj „Knjiga nije hrana, ali je poslastica“ 2018. i 2019. godine. Online intervju s književnicom za djecu i mlade Silvijom Šesto, s naglaskom na knjigama koje su mijenjale svijet – knjigama koje su ujedno mijenjale i njezin život. Prezentacija putopisa „Sanjaj, mali sanjaj“ s putovanja po Indiji, iz koje se naš putopisac vratio krajem veljače.

Kategorija: Redovni

Korak u zavičajnu prošlost

Mjesto: Osnovna škola Ivana Zajca, Škurinjska cesta 7a, Rijeka, 51000
Vrijeme: 23.04.2020 16:00 - 18:00
Radnja:

Audiovizualna slikovnica „Svojeglavi štapić“ je prva slikovnica iz edicije o Frankopanima i frankopanskim kaštelima objavljena na YoutubeuU Noći knjige 2020. učenici šestih razreda će pročitati i poslušati slikovnicu u krugu svoje obitelji, razgovarati o njoj: njezinim ilustracijama, zanimljivoj priči, o Kraljevici, frankopanskom kaštelu, Ani i Franu, njihovim željama, obitelji Frankopan, čarobnom štapiću i slavnoj torti. Posjetit će internetsku stranicu https://frankopani.eu te se upoznati s njezinim zanimljivim sadržajima. Odigrat će i multimedijalnu igru pod nazivom Igra Frankopana te nacrtati kaštel Trsat koji je simbol našeg grada i naše bogate povijesti...

Kategorija: Redovni

Prostor oko mene

Mjesto: KGZ - Knjižnica Voltino, Dragutina Golika 36, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2020 12:10 - 12:20
Radnja:

Radionica za djecu u vlastitim domovima. Suradnice Knjižnice Voltino, arhitektice i članice Prostora oko mene Tatjana Liktar Elez, Kristina Careva i Ana Mrđen osmislile su zadatke za djecu u želji da vrijeme koje provode kod kuće bude što zanimljivije i kreativnije. Zadatak za djecu je uređenje interijera, a sve materijale moguće je preuzeti na mrežnoj stranici Knjižnice. Svoje uređene interijere šaljite na adresu e-pošte knjiznica.voltino@kgz.hr, a radovi sa zanimljivim i različitim rješenjima uređenja prostora bit će objavljeni na mrežnoj stranici Knjižnice Voltino.

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju ovogodišnjeg programa financijski su pomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: 24sata, Express.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr