Potražite programe i akcije


REZULTATI NATJEČAJA POSADI PRIČU!

Naši najmlađi ove su godine bili jako vrijedni i posadili su 205 sjemenki dobrote, humanosti, odgovornosti, dobrote, poštovanja, nježnosti, suosjećanja, ljubavi, preobrazbe... iz kojih je izraslo isto toliko vrijednih i korisnih priča. Na nagradni natječaj "Posadi priču!" od 2. do 16. travnja pristiglo je 205 priča učenika osnovnih i srednjih škola i 61 fotografija učenika osnovnih škola... Čestitamo svima koji su sudjelovali!

Poveznica - pročitaj više

ČITANOST U HRVATSKOJ NARASLA ZA 7 POSTO

Čitanost u Hrvatskoj u proteklih je godinu dana narasla za sedam posto, s prošlogodišnjih 42 na 49 posto, pokazuju to rezultati istraživanja o čitanosti i kupovini knjiga koje je u ožujku ove godine u povodu Noći knjige na reprezentativnom uzorku od 1000 ispitanika provela agencija Kvaka – Ured za kreativnu analizu.

Poveznica - pročitaj više

SVEČANO OTVARANJE NOĆI KNJIGE 2020.

Svečano otvaranje Noći knjige održat će se u posebnoj emisiji „Noć knjige na Trećem", u četvrtak 23. travnja u 19:20 sati na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije. U specijalnoj emisiji bit će predstavljeni najnoviji rezultati istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj. Gosti emisije bit Slavko Kozina, Zoran Velagić, poznati domaći pisci te Knjigomir, superjunak koji svoje posebne moći zahvaljuje velikom broju pročitanih knjiga.

Poveznica - pročitaj više

PROŠIRITE PORUKU: S KNJIGOM NISI IZOLIRAN!

Iz svijeta fikcije, na plakat ovogodišnje Noći knjige stiže knjiški patuljak, dežurno njurgalo, veseljak, komentator apsurda i podsjetnik na to zašto je upravo danas važno čitati. Vizuali su dostupni za slobodno preuzimanje, pozivamo vas da ih podijelite i tako proširite poruku: S knjigom nisi izoliran!

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE IDE DALJE – 23. TRAVNJA VIRTUALNO SLAVLJE KNJIGE!

U jeku vijesti vezanih uz širenje koronavirusa, nismo odustali od ideje da održimo Noć knjige – u skladu s trenutnim okolnostima i u okvirima odgovornog i mogućeg. Pozivamo vas da 23. travnja, kada tradicionalno organiziramo Noć knjige, Svjetski dan knjige proslavite na način na koji vam mogućnosti dopuštaju. Svoje programe i akcije možete prijaviti do 23. travnja.

Poveznica - pročitaj više

UPUTE ZA PRIJAVU PROGRAMA U NOĆI KNJIGE 2020.

Prijava programa i akcija kroz sustav za prihvat programa je brza i jednostavna. Detalje o korisničkim računima, prijavama programa i akcija kao i mogućim poteškoćama potražite u nastavku, a za sva eventualna pitanja stojimo vam na raspolaganju.

Poveznica - pročitaj više
Kategorija: Redovni

Likovni natječaj za učenike od 5. do 8. razreda: Knjiga koja me promijenila

Mjesto: Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik, Poljana 6, Šibenik, 22000
Vrijeme: 23.04.2020 11:00 - 11:30
Radnja:

U okviru obilježavanja virtualne Noći knjige Knjižnica je raspisala likovni natječaj za učenike od 5. do 8. razreda. Sudionici natječaja izrađuju ilustracije na temu svoje omiljene knjige za koju misle da je potaknula pozitivne promjene u svijetu ili da je njih same promijenila i nadahnula za promjene u svakodnevnome životu. Pristigli radovi razvrstavaju se u dvije kategorije (učenici 5. i 6. razreda i učenici 7. i 8. razreda) i svakodnevno se objavljuju na Facebooku i Instagramu, a prema broju dobivenih lajkova, bit će proglašena tri najbolja.

Kategorija: Redovni

Ježenja - participativna izvedba

Mjesto: Hrvatsko društvo pisaca, Basaričekova 24, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2020 19:00 - 20:00
Radnja:

U Noći knjige držat će se virtualna izvedba projekta Ježenja koji je nastao prema temi buduće zbirke poezije Neve Lukić (Fraktura, jesen 2020.). Koncept su osmislile Neva Lukić i Josipa Bubaš, a u virtualnoj izvedbi, koja je rezultat jednotjednog eksperimenta u zajedničkom stvaranju sudjeluju Anastazija Debelli, Predrag Vrabec, Jadranka Gottlicher, Ira Ferris, Mia Kevo, Nives Soldičić, Ljiljana Zagorac, Maja Gregl i Tin Lemac. 

Kategorija: Redovni

Obilježavanje katalonskog Sant Jordija – dana književnosti i ruža

Mjesto: Delegacija Vlade Katalonije u jugoistočnoj Europi, Hebrangova 32, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2020 12:00 - 13:00
Radnja:

Hrvatski urednik i kritičar Kruno Lokotar kroz seriju od četiri videouratka predstavit će značajna katalonska djela prevedena na hrvatski jezik, a gledatelji će imati priliku sudjelovati u nagradnoj igri i osvojiti neke od predstavljenih naslova. Videosadržaj emitirat će se od 20. do 23. travnja na Facebook stranici Delegacije Vlade Katalonije i književnog portala Moderna vremena.

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju ovogodišnjeg programa financijski su pomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: 24sata, Express.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr