Potražite programe i akcije


U petak jubilarna Noć knjige s više od 1100 programa i akcija diljem Hrvatske

U petak 23. travnja održava se deseta Noć knjige, najmasovnije kulturno događanje u Hrvatskoj. Pokrenuta prije deset godina s ciljem poticanja kulture čitanja i poticanja razgovora o statusu knjige u suvremenom društvu, Noć knjige jedna je od najvećih i najpoznatijih domaćih manifestacija posvećenih knjizi s tisućama organizatora programa i stotinama tisuća sudionika diljem Hrvatske. 

Poveznica - pročitaj više

Prodajna akcija u Noći knjige 2021. – KNJIGA SVIMA I SVUDA

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. I ova, proljetna Akcija provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore...

Poveznica - pročitaj više

OBAVIJEST O PRODULJENJU ROKA ZA PRIJAVU PROGRAMA U NOĆI KNJIGE 2021.

Poštovani, redovne prijave programa zaključene su s 9. 4. u ponoć i trenutno se obrađuju. Naknadne prijave programa zaprimat će se od 15. do zaključno 20. 4. 2021. Programima prijavljenima nakon roka (9. 4.) nismo u mogućnosti dostaviti promotivne materijale...

 

Poveznica - pročitaj više
Kategorija: Redovni

Sanja Baković: Put za Trnavu

Mjesto: Centar za kulturu Đakovo, Kralja Tomislava 13, Đakovo, 31400
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 19:00
Radnja:

Predstavljanje zbirke poezije Sanje Baković "Put za Trnavu".

Kategorija: Redovni

Libar na škabeliću

Mjesto: Klub-knjižara Giardini 2, Giardini 2, Pula, 52100
Vrijeme: 23.04.2021 10:00 - 21:00
Radnja:

Od 23. do 30. 4. povodom Noći knjige na sve naslove u Klubu-knjižari Giardini 2 poklanjamo 15% popusta!!! Na našoj Facebook stranici o knjigama koje čitaju pred spavanje govorit će prijatelji knjižare, istarski umjetnici i kulturnjaci, Puležani i Puležanke. Kroz kratki razgovor naša knjižarka Helena potaknut će ih da otkriju s kojim knjigama utonu u san i koje libre drže na škabeliću.
 

Kategorija: Akcije i popusti

Darovi iz glazbene prošlosti – notna izdanja Edition Slave

Mjesto: Hrvatski glazbeni zavod, Gundulićeva 6, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 11:00 - 13:00
Radnja:

Bečka izdavačka kuća Edition Slave djelovala je oko 1920. godine i objavila brojne skladbe hrvatskih skladatelja, a Ivo Tijardović je mnoge korice tih izdanja vješto ilustrirao. U cilju promocije hrvatske glazbe, Hrvatski glazbeni zavod je odlučio zainteresiranima podijeliti zalihe izdanja djela Hatzea, Tijardovića i njihovih suvremenika, uz prigodni letak o HGZ-u i njegovoj knjižnici.

Kategorija: Redovni

Knjiga – moja prijateljica

Mjesto: Hrvatska knjižnica za slijepe, Šenoina 34/1, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 10:00 - 23:00
Radnja:

Virtualnim zvučnim događanjem u obliku podcasta, kroz razgovore s korisnicima Hrvatske knjižnice za slijepe, bavit ćemo se ulogom knjige kao prijateljice u životu čitatelja. Odgovarat ćemo na pitanje pomaže li čitanje pri proživljavanju teških, ali i lijepih trenutaka u životu te može li knjiga biti bijeg, utjeha ili možda prozor u druge svjetove i put u otkrivanje sebe...

Kategorija: Redovni

Program na Profilovim društvenim mrežama

Mjesto: Profil Knjiga, I.Barutanski breg 12, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 00:01 - 23:59
Radnja:

Kako u ljekovitu moć knjiga nimalo ne sumnjamo, pripremili smo cjelodnevni ljekovit i raznolik program na našim društvenim mrežama. Naša urednica Ivana Žderić razgovarat će s Romanom Simićem, Maja Šimleša predstavit će nam svoj novi projekt „Slikobasne“, poslušat ćemo čitanje odlomka iz romana Ann Patchett „Nizozemska kuća“ koji je osvojio čitatelje diljem svijeta, a na koncu našeg programa iz Los Angelesa će se javiti Kristina Kuzmič, autorica knjige „Drži se“.

Organizira: Profil knjiga, Zagreb
Kategorija: Redovni

Sant Jordi – Jurjevo 2021 #BooksandRoses

Mjesto: Štand ispred knjižare Hoću Knjigu Megastore, Bogovićeva ulica 7, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 08:00 - 21:00
Radnja:

Delegacija Vlade Katalonije proslavit će stoljetnu tradiciju praznika Jurjevo (Sant Jordi) promovirajući katalonsku književnost. Svaka osoba koja kupi knjigu nekog katalonskog autora dobit će na poklon ružu i prigodnu torbu, oblikovanu konkretno za taj događaj.

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju programa u Godini čitanja 2021. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija, 24 sata

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr