Potražite programe i akcije


REZULTATI NATJEČAJA POSADI PRIČU!

Naši najmlađi ove su godine bili jako vrijedni i posadili su 205 sjemenki dobrote, humanosti, odgovornosti, dobrote, poštovanja, nježnosti, suosjećanja, ljubavi, preobrazbe... iz kojih je izraslo isto toliko vrijednih i korisnih priča. Na nagradni natječaj "Posadi priču!" od 2. do 16. travnja pristiglo je 205 priča učenika osnovnih i srednjih škola i 61 fotografija učenika osnovnih škola... Čestitamo svima koji su sudjelovali!

Poveznica - pročitaj više

ČITANOST U HRVATSKOJ NARASLA ZA 7 POSTO

Čitanost u Hrvatskoj u proteklih je godinu dana narasla za sedam posto, s prošlogodišnjih 42 na 49 posto, pokazuju to rezultati istraživanja o čitanosti i kupovini knjiga koje je u ožujku ove godine u povodu Noći knjige na reprezentativnom uzorku od 1000 ispitanika provela agencija Kvaka – Ured za kreativnu analizu.

Poveznica - pročitaj više

SVEČANO OTVARANJE NOĆI KNJIGE 2020.

Svečano otvaranje Noći knjige održat će se u posebnoj emisiji „Noć knjige na Trećem", u četvrtak 23. travnja u 19:20 sati na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije. U specijalnoj emisiji bit će predstavljeni najnoviji rezultati istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj. Gosti emisije bit Slavko Kozina, Zoran Velagić, poznati domaći pisci te Knjigomir, superjunak koji svoje posebne moći zahvaljuje velikom broju pročitanih knjiga.

Poveznica - pročitaj više

PROŠIRITE PORUKU: S KNJIGOM NISI IZOLIRAN!

Iz svijeta fikcije, na plakat ovogodišnje Noći knjige stiže knjiški patuljak, dežurno njurgalo, veseljak, komentator apsurda i podsjetnik na to zašto je upravo danas važno čitati. Vizuali su dostupni za slobodno preuzimanje, pozivamo vas da ih podijelite i tako proširite poruku: S knjigom nisi izoliran!

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE IDE DALJE – 23. TRAVNJA VIRTUALNO SLAVLJE KNJIGE!

U jeku vijesti vezanih uz širenje koronavirusa, nismo odustali od ideje da održimo Noć knjige – u skladu s trenutnim okolnostima i u okvirima odgovornog i mogućeg. Pozivamo vas da 23. travnja, kada tradicionalno organiziramo Noć knjige, Svjetski dan knjige proslavite na način na koji vam mogućnosti dopuštaju. Svoje programe i akcije možete prijaviti do 23. travnja.

Poveznica - pročitaj više

UPUTE ZA PRIJAVU PROGRAMA U NOĆI KNJIGE 2020.

Prijava programa i akcija kroz sustav za prihvat programa je brza i jednostavna. Detalje o korisničkim računima, prijavama programa i akcija kao i mogućim poteškoćama potražite u nastavku, a za sva eventualna pitanja stojimo vam na raspolaganju.

Poveznica - pročitaj više
Kategorija: Redovni

S klaunom nisi sam – Čitanje slikovnice Doktor Crveni Nos

Mjesto: Crveni nosovi klaunovidoktori, Medulićeva 34, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2020 10:00 - 23:00
Radnja:

Naša draga spisateljica Jelena Pervan i ilustratorica Nikolina Manojlović Vračar zajedno s klaunovimadoktorima uvest će nas u čaroban svijet Doktora Crvenog Nosa. 

Kategorija: Redovni

Ljubica Uvodić Vranić: Obrisati suzu i staviti osmijeh na tuđe lice

Mjesto: KGZ - Knjižnica Ivane Brlić Mažuranić, Laurenčićeva 8, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2020 18:00 - 19:00
Radnja:

Na našem Čitateljskom klubu na Facebooku objavit ćemo razgovor koji smo vodili s uglednom psihologinjom Ljubicom Uvodić Vranić o tome kako se ponašati jedni prema drugima u doba koronavirusa i koji su najbolji načini za prevladavanje stresa. Razgovor ćemo objavljivati u obliku postova, a da biste mogli pratiti razgovor, trebate se učlaniti na Čitateljski klub Knjižnice I. B. Mažuranić na Facebooku. Više o događaju pročitajte na poveznici.

Kategorija: Redovni

Priča za laku noć: Lopta

Mjesto: Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik, Poljana 6, Sibenik, 22000
Vrijeme: 23.04.2020 19:00 - 19:15
Radnja:

Priču o uzbudljivom putovanju mačka Žuće i njegovu prijateljstvu s dječakom Antom djeci će za laku noć i miran san ispričati autorica teksta i ilustracija Zdenka Bilušić. Priču poslušajte na Facebook stranici Knjižnice.

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju ovogodišnjeg programa financijski su pomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: 24sata, Express.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr