Potražite programe i akcije


KNJIGOMIROVO OBRAĆANJE JAVNOSTI U NOĆI KNJIGE 2019.

Čitajući Međugalaktički izvještaj o čitanju na svom rodnom planetu, za oko su mi zapeli upravo ovi podatci koje smo maloprije imali priliku čuti. U mojim vanzemaljskim ušima još zvone rečenice: „Čitanje zahtijeva strpljenje.“ „Čitanje zahtijeva disciplinu.“ Recite mi, dragi Zemljani, koje važne stvari u vašim životima nisu tražile te kvalitete? Jeste li ikad išta bitno postigli bez dodatnog angažmana, površnim pristupom ili slijedeći većinu?

Poveznica - pročitaj više

FOTOGRAFIJE I OSVRTI U NOĆI KNJIGE 2019.

Svoje dojmove, komentare, sugestije, kao i fotografije s događanja u Noći knjige možete podijeliti s nama putem sustava za prihvat programa u Noći knjige. Fotografije će biti objavljene na stranicama Noći knjige, uz svako pojedino događanje, ali i u skupnoj Galeriji. Molimo vas da fotografije imaju odobrenje za objavu (u slučaju kada je to potrebno). 

Poveznica - pročitaj više

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE - NOĆ KNJIGE 2019.

Manifestacija Noć knjige održat će se osmu godinu zaredom, a zaštitni znak ovogodišnje manifestacije je Knjigomir, junak s posebnim moćima koje mu je priskribilo čitanje. Knjigomirova misija je prenijeti poruku o vrijednosti knjige i važnosti čitanja u Noći knjige 2019. Pomozite Knjigomiru da pronađe put do Noći knjige – upalite svoje lampice i čitajte!

Poveznica - pročitaj više

REZULTATI NAGRADNOGA NATJEČAJA KOJI SI TI LIK?!

Čestitamo dobitnicima nagradnog natječaja "Koji si ti lik?!“ organiziranog za učenike osnovnih i srednjih škola koji je provela Hrvatska udruga školskih knjižničara. Na Natječaj je pristiglo 72 litararna rada i 81 strip iz 78 osnovnih i srednjih škola Hrvatske i jedne hrvatske osnovne škole iz Luksemburga, a dobitnici su...

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE POZIVA TE DA POSTANEŠ HRVATSKI BOOKTUBER!

Ako voliš čitati, ako si istinski knjigoljubac, strastveni knjiški moljac i uz to voliš suvremene tehnologije i načine komunikacije, uključi se na novootvoreni BookTube kanal Noći knjige! Snimi kratki video o svojim omiljenim knjigama, herojima i raznim drugim knjiškim temama i postani šaptač knjigama – postani knjiški influencer!

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE 2019. : Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa

S veseljem vam najavljujemo ovogodišnju Noć knjige, osmu po redu, koja će održati u utorak, 23. travnja. Riječ je o manifestaciji kojom nastojimo dati kreativan poticaj čitanju, promociji knjige te razgovoru o njezinu statusu i važnosti u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja). Više o temi u nastavku...

Poveznica - pročitaj više
Kategorija: Redovni

Oslikavanje knjižnice

Mjesto: KGZ - Knjižnica Dubec, Rudolfa Ivankovića 34, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2019 15:00 - 19:00
Radnja:

Mihael Bađun, student treće godine preddiplomskog studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i Noa Pisačić, učenik drugog razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, oslikat će zid unutarnjeg prostora Knjižnice Dubec s posvetom strip-junacima kuće Marvel, koja ove godine broji 80 godina svojeg djelovanja. Uz njihov projekt bit će organizirano druženje i razgovor o stripu za one koji žele provesti neko vrijeme uz mlade umjetnike.

Kategorija: Redovni

Tombola

Mjesto: Državni hidrometeorološki zavod, Grič 3, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2019 20:10 - 20:20
Radnja:

Tombola za sve posjetitelje! Izvučeni posjetitelji dobivaju knjige kojima su autori meteorolozi pisci ili neka izdanja DHMZ-a, a bit će i drugih iznenađenja!

Kategorija: Redovni

"Od Mr. Darcyja do Christiana Greya" - književna tribina

Mjesto: Nadbiskupski kaštel, Gospojska štrada 1, Kaštel Sućurac, 21212
Vrijeme: 23.04.2019 20:30 - 22:30
Radnja:

Književna tribina "Od Mr. Darcyja do Christiana Greya - junaci iz romantičnih knjiga nekad i danas. Gdje su nestali muževni muškarci i ženstvene žene?" uz predstavljanje knjiga Naklade Neptun i Naklade Bošković.

Stihove će čitati Mira Marinović, a voditelji su Renata Dobrić, ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela i Ivica Žegarac Žuti.

     

GALERIJA

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.

Noć knjige 2019. održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja te Odjela za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.

Realizaciju ovogodišnjeg programa financijski su pomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Podupiratelji: 24sata, Express i Europlakat.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr