Potražite programe i akcije


KNJIGOMIROVO OBRAĆANJE JAVNOSTI U NOĆI KNJIGE 2019.

Čitajući Međugalaktički izvještaj o čitanju na svom rodnom planetu, za oko su mi zapeli upravo ovi podatci koje smo maloprije imali priliku čuti. U mojim vanzemaljskim ušima još zvone rečenice: „Čitanje zahtijeva strpljenje.“ „Čitanje zahtijeva disciplinu.“ Recite mi, dragi Zemljani, koje važne stvari u vašim životima nisu tražile te kvalitete? Jeste li ikad išta bitno postigli bez dodatnog angažmana, površnim pristupom ili slijedeći većinu?

Poveznica - pročitaj više

FOTOGRAFIJE I OSVRTI U NOĆI KNJIGE 2019.

Svoje dojmove, komentare, sugestije, kao i fotografije s događanja u Noći knjige možete podijeliti s nama putem sustava za prihvat programa u Noći knjige. Fotografije će biti objavljene na stranicama Noći knjige, uz svako pojedino događanje, ali i u skupnoj Galeriji. Molimo vas da fotografije imaju odobrenje za objavu (u slučaju kada je to potrebno). 

Poveznica - pročitaj više

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE - NOĆ KNJIGE 2019.

Manifestacija Noć knjige održat će se osmu godinu zaredom, a zaštitni znak ovogodišnje manifestacije je Knjigomir, junak s posebnim moćima koje mu je priskribilo čitanje. Knjigomirova misija je prenijeti poruku o vrijednosti knjige i važnosti čitanja u Noći knjige 2019. Pomozite Knjigomiru da pronađe put do Noći knjige – upalite svoje lampice i čitajte!

Poveznica - pročitaj više

REZULTATI NAGRADNOGA NATJEČAJA KOJI SI TI LIK?!

Čestitamo dobitnicima nagradnog natječaja "Koji si ti lik?!“ organiziranog za učenike osnovnih i srednjih škola koji je provela Hrvatska udruga školskih knjižničara. Na Natječaj je pristiglo 72 litararna rada i 81 strip iz 78 osnovnih i srednjih škola Hrvatske i jedne hrvatske osnovne škole iz Luksemburga, a dobitnici su...

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE POZIVA TE DA POSTANEŠ HRVATSKI BOOKTUBER!

Ako voliš čitati, ako si istinski knjigoljubac, strastveni knjiški moljac i uz to voliš suvremene tehnologije i načine komunikacije, uključi se na novootvoreni BookTube kanal Noći knjige! Snimi kratki video o svojim omiljenim knjigama, herojima i raznim drugim knjiškim temama i postani šaptač knjigama – postani knjiški influencer!

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE 2019. : Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa

S veseljem vam najavljujemo ovogodišnju Noć knjige, osmu po redu, koja će održati u utorak, 23. travnja. Riječ je o manifestaciji kojom nastojimo dati kreativan poticaj čitanju, promociji knjige te razgovoru o njezinu statusu i važnosti u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja). Više o temi u nastavku...

Poveznica - pročitaj više
Kategorija: Redovni

Čitateljski klub Bookdragons bdije nad utvrdom Stribor

Mjesto: Gradska knjižnica Rijeka - Dječji odjel Stribor, Trg 128. brigade HV 6, Rijeka, 51000
Vrijeme: 23.04.2019 01:00 - 08:00
Radnja:

Kampiranje u knjižnici rezervirano isključivo za članove dugogodišnjeg čitateljskog kluba Bookdragons. Knjižnica nikad ne spava, a tko zna kakva bića noću izlaze iz knjiga. Uz ovakve čuvare, tajne knjiga zasigurno će ostati dobro čuvane od vanjskog svijeta, prenošene isključivo usmenom predajom novih Bookdragonsa.

Kategorija: Matineja

Likovno-edukativna radionica: Čitaj me... Ja sam strip!

Mjesto: Memorijalni centar ''Faust Vrančić'', I. ulica 1a, Prvić Luka, 22233
Vrijeme: 23.04.2019 10:00 - 12:00
Radnja:

Uz pomoć pripremljenih podloga djeca se upoznavaju s kratkom poviješću stripa uz slikovne prikaze glavnih junaka te s likovnim elementima sadržanim u stripovima, najčešćim osobinama koje imaju pojedini junaci kao i načinom prikazivanja tijeka vremena u stripu. Potom pristupaju izradi stripa u dva kadra na A3 formatu papira.

Kategorija: Redovni

Princeza i zmaj

Mjesto: KGZ - Knjižnica Vladimira Nazora, Vodovodna 13, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2019 17:00 - 18:00
Radnja:

Radionica inspirirana istoimenom knjigom autorice Eme Pongrašić. Princezu Dragicu i jednog ne tako strašnog zmaja u zabavnoj interpretaciji približit će vam knjižničarke, a potom će djeca glumački uprizoriti svoju inačicu te priče. Prvi put u sklopu Putujuće knjižnice, putem videokonferencijskog poziva, pridružit će nam se i djeca iz Zavoda za hematologiju i onkologiju „Dr. Mladen Ćepulić“.

     

GALERIJA

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.

Noć knjige 2019. održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja te Odjela za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.

Realizaciju ovogodišnjeg programa financijski su pomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Podupiratelji: 24sata, Express i Europlakat.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr