Potražite programe i akcije


REZULTATI NATJEČAJA POSADI PRIČU!

Naši najmlađi ove su godine bili jako vrijedni i posadili su 205 sjemenki dobrote, humanosti, odgovornosti, dobrote, poštovanja, nježnosti, suosjećanja, ljubavi, preobrazbe... iz kojih je izraslo isto toliko vrijednih i korisnih priča. Na nagradni natječaj "Posadi priču!" od 2. do 16. travnja pristiglo je 205 priča učenika osnovnih i srednjih škola i 61 fotografija učenika osnovnih škola... Čestitamo svima koji su sudjelovali!

Poveznica - pročitaj više

ČITANOST U HRVATSKOJ NARASLA ZA 7 POSTO

Čitanost u Hrvatskoj u proteklih je godinu dana narasla za sedam posto, s prošlogodišnjih 42 na 49 posto, pokazuju to rezultati istraživanja o čitanosti i kupovini knjiga koje je u ožujku ove godine u povodu Noći knjige na reprezentativnom uzorku od 1000 ispitanika provela agencija Kvaka – Ured za kreativnu analizu.

Poveznica - pročitaj više

SVEČANO OTVARANJE NOĆI KNJIGE 2020.

Svečano otvaranje Noći knjige održat će se u posebnoj emisiji „Noć knjige na Trećem", u četvrtak 23. travnja u 19:20 sati na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije. U specijalnoj emisiji bit će predstavljeni najnoviji rezultati istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj. Gosti emisije bit Slavko Kozina, Zoran Velagić, poznati domaći pisci te Knjigomir, superjunak koji svoje posebne moći zahvaljuje velikom broju pročitanih knjiga.

Poveznica - pročitaj više

PROŠIRITE PORUKU: S KNJIGOM NISI IZOLIRAN!

Iz svijeta fikcije, na plakat ovogodišnje Noći knjige stiže knjiški patuljak, dežurno njurgalo, veseljak, komentator apsurda i podsjetnik na to zašto je upravo danas važno čitati. Vizuali su dostupni za slobodno preuzimanje, pozivamo vas da ih podijelite i tako proširite poruku: S knjigom nisi izoliran!

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE IDE DALJE – 23. TRAVNJA VIRTUALNO SLAVLJE KNJIGE!

U jeku vijesti vezanih uz širenje koronavirusa, nismo odustali od ideje da održimo Noć knjige – u skladu s trenutnim okolnostima i u okvirima odgovornog i mogućeg. Pozivamo vas da 23. travnja, kada tradicionalno organiziramo Noć knjige, Svjetski dan knjige proslavite na način na koji vam mogućnosti dopuštaju. Svoje programe i akcije možete prijaviti do 23. travnja.

Poveznica - pročitaj više

UPUTE ZA PRIJAVU PROGRAMA U NOĆI KNJIGE 2020.

Prijava programa i akcija kroz sustav za prihvat programa je brza i jednostavna. Detalje o korisničkim računima, prijavama programa i akcija kao i mogućim poteškoćama potražite u nastavku, a za sva eventualna pitanja stojimo vam na raspolaganju.

Poveznica - pročitaj više
Kategorija: Redovni

Najljepše suvremene knjižnice svijeta

Mjesto: Gradska knjižnica Vukovar, Trg Republike Hrvatske 1, Vukovar, 32000
Vrijeme: 23.04.2020 08:00 - 23:00
Radnja:

Predstavljamo vam izložbu najljepših svjetskih knjižnica. Knjižnice su oduvijek bile središte znanja i kulture nekog naroda, države ili epohe. Iako se misli da je pojavom interneta i online znanja nestala potreba za otvaranjem novih knjižnica, u praksi to izgleda drugačije. Realiziraju se nova spektakularna arhitektonsko-urbanistička rješenja kojima se nastoji stvoriti kolektivna slika koja utjelovljuje vrijednosti knjižnice kao društveno važne institucije. Ova izložba daje pregled nekih od knjižnica koje svojim izgledom i djelatnošću upravo to potvrđuju.

Kategorija: Redovni

A koji si i lik?

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo, Kralja Tomislava 13, Đakovo, 31400
Vrijeme: 23.04.2020 11:00 - 22:00
Radnja:

Književni izazov! Preselite se na jedan dan u svijet o kojem volimo čitati, oživite i rekreirajte poznate prizore s dragih nam stranica ili utjelovite neki dobro nam znani lik! Prije svega, želimo da se dobro zabavite, a kad transformacija bude dovršena - sve nam dokumentirajte. Slike nam stavite u komentar pa uz njih napišite u koga ste se odlučili pretvoriti na jedan dan (možete napisati i zašto ili citat iz knjige ili nešto treće). Naravno, ako ne možete sebe, možete "pretvoriti" ukućane u književni lik. Najs(p)retnije sudionike izazova očekuju nagrade! Najbolje preobrazbe očekuje poklon paket iznenađenja koji ćemo dostaviti na kućnu adresu!

Kategorija: Redovni

Zrcalo svijeta - izložba

Mjesto: Gradska knjižnica Vukovar, Trg Republike Hrvatske 1, Vukovar, 32000
Vrijeme: 23.04.2020 08:00 - 23:00
Radnja:

U okviru „Lenyjevog kutka“ predstavljamo izložbu plakata pod nazivom „Zrcalo svijeta“: plakatnu ekshibiciju znamenitih djela svjetske književnosti koja su izravno, posredno ili retrospektivno reflektirala, utjecala ili s proročanskom snagom predskazala trenutna i buduća kulturološka vrludanja, odjek filozofsko-psiholoških previranja pojedinaca i masa, sjenovito ogledalo simbola, povijesti i naslijeđa u suodnosu s preokupacijama i datostima vremena.

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju ovogodišnjeg programa financijski su pomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: 24sata, Express.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr