Potražite programe i akcije


KNJIGOMIROVO OBRAĆANJE JAVNOSTI U NOĆI KNJIGE 2019.

Čitajući Međugalaktički izvještaj o čitanju na svom rodnom planetu, za oko su mi zapeli upravo ovi podatci koje smo maloprije imali priliku čuti. U mojim vanzemaljskim ušima još zvone rečenice: „Čitanje zahtijeva strpljenje.“ „Čitanje zahtijeva disciplinu.“ Recite mi, dragi Zemljani, koje važne stvari u vašim životima nisu tražile te kvalitete? Jeste li ikad išta bitno postigli bez dodatnog angažmana, površnim pristupom ili slijedeći većinu?

Poveznica - pročitaj više

FOTOGRAFIJE I OSVRTI U NOĆI KNJIGE 2019.

Svoje dojmove, komentare, sugestije, kao i fotografije s događanja u Noći knjige možete podijeliti s nama putem sustava za prihvat programa u Noći knjige. Fotografije će biti objavljene na stranicama Noći knjige, uz svako pojedino događanje, ali i u skupnoj Galeriji. Molimo vas da fotografije imaju odobrenje za objavu (u slučaju kada je to potrebno). 

Poveznica - pročitaj više

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE - NOĆ KNJIGE 2019.

Manifestacija Noć knjige održat će se osmu godinu zaredom, a zaštitni znak ovogodišnje manifestacije je Knjigomir, junak s posebnim moćima koje mu je priskribilo čitanje. Knjigomirova misija je prenijeti poruku o vrijednosti knjige i važnosti čitanja u Noći knjige 2019. Pomozite Knjigomiru da pronađe put do Noći knjige – upalite svoje lampice i čitajte!

Poveznica - pročitaj više

REZULTATI NAGRADNOGA NATJEČAJA KOJI SI TI LIK?!

Čestitamo dobitnicima nagradnog natječaja "Koji si ti lik?!“ organiziranog za učenike osnovnih i srednjih škola koji je provela Hrvatska udruga školskih knjižničara. Na Natječaj je pristiglo 72 litararna rada i 81 strip iz 78 osnovnih i srednjih škola Hrvatske i jedne hrvatske osnovne škole iz Luksemburga, a dobitnici su...

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE POZIVA TE DA POSTANEŠ HRVATSKI BOOKTUBER!

Ako voliš čitati, ako si istinski knjigoljubac, strastveni knjiški moljac i uz to voliš suvremene tehnologije i načine komunikacije, uključi se na novootvoreni BookTube kanal Noći knjige! Snimi kratki video o svojim omiljenim knjigama, herojima i raznim drugim knjiškim temama i postani šaptač knjigama – postani knjiški influencer!

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE 2019. : Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa

S veseljem vam najavljujemo ovogodišnju Noć knjige, osmu po redu, koja će održati u utorak, 23. travnja. Riječ je o manifestaciji kojom nastojimo dati kreativan poticaj čitanju, promociji knjige te razgovoru o njezinu statusu i važnosti u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja). Više o temi u nastavku...

Poveznica - pročitaj više
Kategorija: Redovni

Sestrinstvo i umjetnost

Mjesto: Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar", Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Rockefellerova 4, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2019 18:00 - 20:00
Radnja:

Uvodna riječ: Sanda Franković predsjednica Društva za povijest sestrinstva HUMS-a;  Petra Šimunić: Plesna koreografija: „I see fire“; Damjan Abou Aldan: Estetske spoznaje u sestrinstvu – smjer autentičnog sestrinstva; Čitanje poezije: Marija Križić (pjesme Stane Lovrić); Marin Čargo: Muzikoterapija – glazba kao lijek; Rzgovor s publikom. Pedstavljanje knjige Damjana Aboua Aldana „Metodika zdravstvene njege“. 

Kategorija: Matineja

Biciklom od Koprivničke knjižnice do Koprivničkog Ivanca

Mjesto: Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" Koprivnica, Zrinski trg 6, Koprivnica, 48000
Vrijeme: 23.04.2019 10:00 - 12:00
Radnja:

Akcija zagovaranja Nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati!" i upoznavanje lokalne kulturne baštine - "Ivanečki vez". Polazak je ispred Knjižnice u 10 sati, a povratak oko 12 sati.

Kategorija: Redovni

Predavanje: Stoga knjige se maši, ne prezri poklon nebeski

Mjesto: Knjižara Matice hrvatske, Matice hrvatske 2, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2019 20:00 - 21:00
Radnja:

Nakon što je prepjevala "Dva stoljeća uplakane Hrvatske" Pavla Rittera Vitezovića, Zrinka Blažević prihvatila se zahtjevnog i hrabrog pothvata prepjevavanja sedam knjiga pjesama (8256 stihova) jednog od najvećih hrvatskih pjesnika latinista Ilije Crijevića. Knjigu će objaviti Matica hrvatska, a kako prepjevi zvuče, moći će se čuti od same prevoditeljice tijekom ovogodišnje Noći knjige.

     

GALERIJA

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.

Noć knjige 2019. održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja te Odjela za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.

Realizaciju ovogodišnjeg programa financijski su pomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Podupiratelji: 24sata, Express i Europlakat.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr