Potražite programe i akcije


PRIOPĆENJE ZA MEDIJE - NOĆ KNJIGE 2019.

Manifestacija Noć knjige održat će se osmu godinu zaredom, a zaštitni znak ovogodišnje manifestacije je Knjigomir, junak s posebnim moćima koje mu je priskribilo čitanje. Knjigomirova misija je prenijeti poruku o vrijednosti knjige i važnosti čitanja u Noći knjige 2019. Pomozite Knjigomiru da pronađe put do Noći knjige – upalite svoje lampice i čitajte!

Poveznica - pročitaj više

REZULTATI NAGRADNOGA NATJEČAJA KOJI SI TI LIK?!

Čestitamo dobitnicima nagradnog natječaja "Koji si ti lik?!“ organiziranog za učenike osnovnih i srednjih škola koji je provela Hrvatska udruga školskih knjižničara. Na Natječaj je pristiglo 72 litararna rada i 81 strip iz 78 osnovnih i srednjih škola Hrvatske i jedne hrvatske osnovne škole iz Luksemburga, a dobitnici su...

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE POZIVA TE DA POSTANEŠ HRVATSKI BOOKTUBER!

Ako voliš čitati, ako si istinski knjigoljubac, strastveni knjiški moljac i uz to voliš suvremene tehnologije i načine komunikacije, uključi se na novootvoreni BookTube kanal Noći knjige! Snimi kratki video o svojim omiljenim knjigama, herojima i raznim drugim knjiškim temama i postani šaptač knjigama – postani knjiški influencer!

Poveznica - pročitaj više

UPUTE ZA PRIJAVU PROGRAMA U NOĆI KNJIGE 2019.

Programi u Noći knjige 2019. mogu se prijaviti do 5. travnja putem prijavnice dostupne na stranici. Nakon ovoga roka i dalje će biti moguće prijavljivati programe i akcije međutim, prijavljenima nakon roka ne možemo garantirati da će na vrijeme dobiti promotivne materijale. Sve detalje o korisničkim računima, prijavama programa i akcija kao i mogućim poteškoćama potražite u nastavku...

Poveznica - pročitaj više

NAGRADNI NATJEČAJ - KOJI SI TI LIK?!

Povodom manifestacije Noć knjige 2019. Organizacijski odbor Noći knjige u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara organizira nagradni natječaj na temu „Koji si ti lik?!“ Napiši kratku priču, nacrtaj strip ili snimi video – postani booktuber! Pravo sudjelovanja imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a provoditelji natječaja su stručni suradnici školski knjižničari.

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE 2019. : Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa

S veseljem vam najavljujemo ovogodišnju Noć knjige, osmu po redu, koja će održati u utorak, 23. travnja. Riječ je o manifestaciji kojom nastojimo dati kreativan poticaj čitanju, promociji knjige te razgovoru o njezinu statusu i važnosti u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja). Više o temi u nastavku...

Poveznica - pročitaj više
Kategorija: Redovni

Strip kao aktivizam i subverzija

Mjesto: KGZ - Knjižnica Marije Jurić Zagorke, Krvavi most 2, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2019 20:00 - 22:00
Radnja:

Ivan Sršen i Josip Sršen razgovarat će o aktivizmu i subverziji u stripu i ujedno predstaviti stripove Zenobija i Plod spoznaje izdavačke kuće Sandorf. U povodu obilježavanja 50. obljetnice Alana Forda publici će po prvi puta biti predstavljen najnoviji Sandorfov naslov Halo Bing: 
intervju s Maxom Bunkerom.

Kategorija: Redovni

Čitaju li medicinari stripove?

Mjesto: Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar", Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Rockefellerova 4, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2019 18:00 - 20:00
Radnja:

U program će nas uvesti student V. godine medicine i koordinator U3 ekipe - Roberto Mužić. Započinjemo radionicom izrade stripa: kreativni medicinari. Slijedi osvježenje uz kavu a program se nastavlja u 19:15 uz kviz „Doktori u umjetnosti : likovi doktora u poznatim knjigama, serijama i filmovima". Ostatak druženja bit će na alternativnoj lokaciji... Dođite i pridružite nam se!  

Kategorija: Redovni

Pjesničko poslijepodne u Noći knjige

Mjesto: Hrvatska knjižnica za slijepe, Šenoina 34/1, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2019 17:00 - 18:00
Radnja:

Borongajska radionica poezije ŠLAFROK - UŽEPP, koja je književni salon suvremenog doba - poziva sve pjesmofile da kušaju vrhunske "pjesničke proizvode" iz naše tvornice dobre poezije. Osim čitanja, biti će i govora o smislu radionica pisanja poezije. Voditeljica ove vesele i plodne radionice je pjesnikinja Dorta Jagić.

 

     

GALERIJA

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.

Noć knjige 2019. održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja te Odjela za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.

Realizaciju ovogodišnjeg programa financijski su pomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Podupiratelji: 24sata, Express i Europlakat.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr