Potražite programe i akcije


OTVORENA NOVA ČITAONICA I IGRAONICA ZA DJECU I MLADE 'KNJIGUŠKA'

U Petrinji je 5. srpnja 2021. godine svečano uručen i otvoren kontejner „Knjiguška – mjesto za ljekovite priče u gradu“ koji će djelovati kao prostor za igru, terapiju te čitaonica s više od 1000 naslova za djecu i mlade. Uručenje i otvaranje kontejnera o kojem će trajno brinuti petrinjska Udruga IKS završnica je humanitarne akcije pokrenute u ovogodišnjoj Noći knjige...

Pročitaj više!

ODRŽANA JUBILARNA NOĆ KNJIGE

U petak 23. travnja održana je jubilarna, 10. Noć knjige. S više od 1100 događanja i prodajnih akcija u 233 grada i mjesta širom Hrvatske, potvrdila je status najmasovnije domaće kulturne manifestacije. U godini obilježenoj složenom epidemiološkom situacijom, tema Ljekovita moć knjige pokazala se kao dobar poticaj za kreativno promišljanje o ulozi knjige i vrijednosti čitanja.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI NATJEČAJA LJEKOVITA LEKTIRA

Napunila se naša ljekovita apoteka! U povodu manifestacije Noć knjige 2021. Organizacijski odbor Noći knjige, u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara, organizirao je nagradni natječaj Ljekovita lektira. Na Natječaj je od 2. do 16. travnja pristiglo 180 učeničkih radova iz 70 škola i 21 kreativni rad.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA TRŽIŠTA KNJIGA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA 2021.

Organizatori Noći knjige, desetu godinu zaredom, naručuju istraživanje tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj – kao rekapitulaciju stanja u društvu kada su u pitanju knjiga i čitanje. To je ujedno jedino relevantno istraživanje koje govori o čitanosti i kupovini knjiga među hrvatskim stanovništvom.

Pročitaj više!

ZAGREB DOBIO MURAL POSVEĆEN LEGENDARNIM SMOGOVCIMA

U Noći knjige koja se ovoga petka obilježava širom Hrvatske bit će predstavljen i mural posvećen najpoznatijemu dječjem romanu i legendarnoj seriji – Smogovcima. Mural će biti predstavljen u petak u 8.30 na križanju Bužanove i Kušlanove ulice pokraj III. gimnazije gdje su Smogovci i snimani.

Pročitaj više!

Prodajna akcija u Noći knjige 2021. – KNJIGA SVIMA I SVUDA

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. I ova, proljetna Akcija provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore...

Pročitaj više!
Kategorija: Redovni

Sve tajne Mladenke kostonoge

Mjesto: Naklada OceanMore, Fišerova ulica 1, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 19:00
Radnja:

Autor romana koji je osvojio srca čitatelja i kritičara, a u hrvatsku književnost donio nezaboravni ženski lik – Gilu, u Noći knjige odgovara na sva vaša pitanja. Svi su pozvani da do 20. 4. u inbox našeg Facebooka i Instagrama pošalju svoja pitanja, a pitanje koje autor procijeni kao najoriginalnije nagrađujemo potpisanim primjerkom romana. 

Kategorija: Redovni

Kako nastaje kazališna predstava prema književnom djelu?

Mjesto: Gradsko kazalište Trešnja, Mošćenička 1, Zagreb, 10 000
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 23:00
Radnja:

Što je sve potrebno da nastane jedna kazališna predstava? Odgovore nudi slikovnica Ivice Ivanca Najljepši posao na svijetu, koja je u kazalištu Trešnja poslužila kao predložak za novu predstavu. Dok se iščekuje premijera krajem travnja 2021., redatelj Hrvoje Korbar i dramaturginja Sunčica Sodar će u online videouratku, koji će biti objavljen na društvenim mrežama kazališta Trešnja, publici objasniti kako zapravo nastaje kazališna predstava prema književnom djelu.

Kategorija: Redovni

ETŠ Čakovec: Ljekovita moć stihova

Mjesto: Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Vladimira Nazora 36, Čakovec, 40000
Vrijeme: 23.04.2021 20:00 - 21:00
Radnja:

Predstavljanje zbirke Sanjivi portreti 23. travnja 2021. na Svjetski dan knjige i autorskih prava. Knjiga je izdana 2020. godine u novom kolu Biblioteke Insula kojom Grad Čakovec kontinuirano podržava književno stvaralaštvo Međimurja.

Kategorija: Redovni

Babuškina priča!

Mjesto: Narodna knjižnica i čitaonica Tisno, Uska ulica 1, Tisno, 22240
Vrijeme: 23.04.2021 10:00 - 12:00
Radnja:

S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju ovaj program odvijat će se online tijekom dana. Knjižničarke odjevene u kostim babuške čitat će djeci zanimljive priče s ciljem da se potakne njihov interes za čitanje i ljubav prema knjizi.

Kategorija: Redovni

Književni susret sa Zoranom Ferićem

Mjesto: Gradska knjižnica Požega, Antuna Kanižlića 1, Požega, 34000
Vrijeme: 23.04.2021 19:00 - 20:00
Radnja:

Predstavljanje autora i njegova književnog opusa posjetiteljima uživo u knjižnici i pratiteljima online.

Kategorija: Redovni

Po koricama se knjiga poznaje, čitateljski izazov

Mjesto: Hrvatsko čitateljsko društvo, Trg Eugena Kvaternika 11, Bjelovar, 43000
Vrijeme: 23.04.2021 00:01 - 23:59
Radnja:

Priključite se našem izazovu u travnju! U mjesecu u kojem se obilježava Svjetski dan dječje knjige, Svjetski dana knjige i autorskih prava, Dan hrvatske knjige, Noć knjige te Svjetski dan grafičkog dizajna, predložite i pohvalite vama posebno dragu, lijepu, zanimljivu i vrijednu naslovnicu. Izazov traje cijeli mjesec!

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju programa u Godini čitanja 2021. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija, 24 sata

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr