Potražite programe i akcije


REZULTATI NATJEČAJA POSADI PRIČU!

Naši najmlađi ove su godine bili jako vrijedni i posadili su 205 sjemenki dobrote, humanosti, odgovornosti, dobrote, poštovanja, nježnosti, suosjećanja, ljubavi, preobrazbe... iz kojih je izraslo isto toliko vrijednih i korisnih priča. Na nagradni natječaj "Posadi priču!" od 2. do 16. travnja pristiglo je 205 priča učenika osnovnih i srednjih škola i 61 fotografija učenika osnovnih škola... Čestitamo svima koji su sudjelovali!

Poveznica - pročitaj više

ČITANOST U HRVATSKOJ NARASLA ZA 7 POSTO

Čitanost u Hrvatskoj u proteklih je godinu dana narasla za sedam posto, s prošlogodišnjih 42 na 49 posto, pokazuju to rezultati istraživanja o čitanosti i kupovini knjiga koje je u ožujku ove godine u povodu Noći knjige na reprezentativnom uzorku od 1000 ispitanika provela agencija Kvaka – Ured za kreativnu analizu.

Poveznica - pročitaj više

SVEČANO OTVARANJE NOĆI KNJIGE 2020.

Svečano otvaranje Noći knjige održat će se u posebnoj emisiji „Noć knjige na Trećem", u četvrtak 23. travnja u 19:20 sati na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije. U specijalnoj emisiji bit će predstavljeni najnoviji rezultati istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj. Gosti emisije bit Slavko Kozina, Zoran Velagić, poznati domaći pisci te Knjigomir, superjunak koji svoje posebne moći zahvaljuje velikom broju pročitanih knjiga.

Poveznica - pročitaj više

PROŠIRITE PORUKU: S KNJIGOM NISI IZOLIRAN!

Iz svijeta fikcije, na plakat ovogodišnje Noći knjige stiže knjiški patuljak, dežurno njurgalo, veseljak, komentator apsurda i podsjetnik na to zašto je upravo danas važno čitati. Vizuali su dostupni za slobodno preuzimanje, pozivamo vas da ih podijelite i tako proširite poruku: S knjigom nisi izoliran!

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE IDE DALJE – 23. TRAVNJA VIRTUALNO SLAVLJE KNJIGE!

U jeku vijesti vezanih uz širenje koronavirusa, nismo odustali od ideje da održimo Noć knjige – u skladu s trenutnim okolnostima i u okvirima odgovornog i mogućeg. Pozivamo vas da 23. travnja, kada tradicionalno organiziramo Noć knjige, Svjetski dan knjige proslavite na način na koji vam mogućnosti dopuštaju. Svoje programe i akcije možete prijaviti do 23. travnja.

Poveznica - pročitaj više

UPUTE ZA PRIJAVU PROGRAMA U NOĆI KNJIGE 2020.

Prijava programa i akcija kroz sustav za prihvat programa je brza i jednostavna. Detalje o korisničkim računima, prijavama programa i akcija kao i mogućim poteškoćama potražite u nastavku, a za sva eventualna pitanja stojimo vam na raspolaganju.

Poveznica - pročitaj više
Kategorija: Redovni

Proglašenje Najčitatelja/ice

Mjesto: Narodna knjižnica Drniš, Kralja Zvonimira 8, Drniš, 22320
Vrijeme: 23.04.2020 19:00 - 19:30
Radnja:

Proglašenje Najčitatelja/ice za 2019. godinu na Odjelu za odrasle i Odjelu za djecu.

Kategorija: Redovni

Čitajmo najmlađima!

Mjesto: Dječji vrtić Križevci, Ul. Matije Gupca 52, Križevci, 48260
Vrijeme: 23.04.2020 15:00 - 17:00
Radnja:

Ovogodišnju Noć knjige obilježit ćemo predstavljanjem Josipa Petrlića Pjera, pjesnika i pisca za djecu i odrasle. Povezivanje dječjeg vrtića i križevačkog umjetnika prilika je za međusobno upoznavanje, učenje i zabavu. Pisac će djecu upoznati sa Štatutkom, glavnim likom knjige „Štatutko i Marcel Kiepach“. Budući da smo svjesni trenutne situacije i nemogućnosti sastajanja u prostorijama vrtića, ovaj ćemo program održati virtualno. Tom prigodom, naši će mališani i njihovi roditelji upoznati povijesnu i sadašnju vrijednost svojeg grada iz udobnosti vlastitog doma.

Kategorija: Redovni

Hrvoje Zalar čita "Priče za predškolce" Renate Piatkowske

Mjesto: Srednja Europa, Trg Ivana Meštrovića 9, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2020 00:01 - 23:59
Radnja:

Srednja Europa za mlade - Biblioteka SEzam u Noći knjige 2020. predstavlja Tomicu, dječaka koji ide u vrtić i kojem se svakog dana događa mnogo zanimljivih stvari. Kako izgleda kazališna predstava u vrtiću te koje dvojbe muče Tomicu dok gleda predstavu s pravim glumcima, poslušajte u priči "Probuđena kraljevna" iz knjige "Priče za predškolce". Priču čita Hrvoje Zalar, glumac Kazališta Prijatelji.

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju ovogodišnjeg programa financijski su pomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: 24sata, Express.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr