Potražite programe i akcije


REZULTATI NATJEČAJA POSADI PRIČU!

Naši najmlađi ove su godine bili jako vrijedni i posadili su 205 sjemenki dobrote, humanosti, odgovornosti, dobrote, poštovanja, nježnosti, suosjećanja, ljubavi, preobrazbe... iz kojih je izraslo isto toliko vrijednih i korisnih priča. Na nagradni natječaj "Posadi priču!" od 2. do 16. travnja pristiglo je 205 priča učenika osnovnih i srednjih škola i 61 fotografija učenika osnovnih škola... Čestitamo svima koji su sudjelovali!

Poveznica - pročitaj više

ČITANOST U HRVATSKOJ NARASLA ZA 7 POSTO

Čitanost u Hrvatskoj u proteklih je godinu dana narasla za sedam posto, s prošlogodišnjih 42 na 49 posto, pokazuju to rezultati istraživanja o čitanosti i kupovini knjiga koje je u ožujku ove godine u povodu Noći knjige na reprezentativnom uzorku od 1000 ispitanika provela agencija Kvaka – Ured za kreativnu analizu.

Poveznica - pročitaj više

SVEČANO OTVARANJE NOĆI KNJIGE 2020.

Svečano otvaranje Noći knjige održat će se u posebnoj emisiji „Noć knjige na Trećem", u četvrtak 23. travnja u 19:20 sati na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije. U specijalnoj emisiji bit će predstavljeni najnoviji rezultati istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj. Gosti emisije bit Slavko Kozina, Zoran Velagić, poznati domaći pisci te Knjigomir, superjunak koji svoje posebne moći zahvaljuje velikom broju pročitanih knjiga.

Poveznica - pročitaj više

PROŠIRITE PORUKU: S KNJIGOM NISI IZOLIRAN!

Iz svijeta fikcije, na plakat ovogodišnje Noći knjige stiže knjiški patuljak, dežurno njurgalo, veseljak, komentator apsurda i podsjetnik na to zašto je upravo danas važno čitati. Vizuali su dostupni za slobodno preuzimanje, pozivamo vas da ih podijelite i tako proširite poruku: S knjigom nisi izoliran!

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE IDE DALJE – 23. TRAVNJA VIRTUALNO SLAVLJE KNJIGE!

U jeku vijesti vezanih uz širenje koronavirusa, nismo odustali od ideje da održimo Noć knjige – u skladu s trenutnim okolnostima i u okvirima odgovornog i mogućeg. Pozivamo vas da 23. travnja, kada tradicionalno organiziramo Noć knjige, Svjetski dan knjige proslavite na način na koji vam mogućnosti dopuštaju. Svoje programe i akcije možete prijaviti do 23. travnja.

Poveznica - pročitaj više

UPUTE ZA PRIJAVU PROGRAMA U NOĆI KNJIGE 2020.

Prijava programa i akcija kroz sustav za prihvat programa je brza i jednostavna. Detalje o korisničkim računima, prijavama programa i akcija kao i mogućim poteškoćama potražite u nastavku, a za sva eventualna pitanja stojimo vam na raspolaganju.

Poveznica - pročitaj više
Kategorija: Redovni

Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

Mjesto: Udruga Mlada pera, Travnik 14, Čakovec, 40000
Vrijeme: 23.04.2020 08:00 - 22:00
Radnja:

Imamo tri tenora, imamo tri mušketira, imamo tri kralja, imamo tri praščića, sada želimo tri mlada autora koji će zajedno objaviti svoju prvu knjigu. Udruga Mlada pera financirat će zajedničku knjigu troje mladih autora starosti između 8 i 18 godina! Sve radove pristigle od 1. travnja do Noći knjige objavljivat ćemo 23. travnja od 8 do 22 sata.

 

Kategorija: Redovni

Radio emisija

Mjesto: Gradska knjižnica Nova Gradiška, RELKOVIĆEVA 4, Nova Gradiška, 35400
Vrijeme: 23.04.2020 18:00 - 19:00
Radnja:

Predstavljanje novih zbirki pjesama pjesnikinje Ljubice Sedlaček "Raspjevani slap" i "Tisuću i prva vrata" na Radio Prkosu.

Kategorija: Redovni

Moć knjige

Mjesto: Hrvatska knjižnica i čitaonica Đuro Sudeta, Vladimira Nazora 3, Garešnica, 43280
Vrijeme: 23.04.2020 17:00 - 20:00
Radnja:

Bogati program u Noći knjige: videoporuke pisaca (Vlasta Golub, Zlatko Erjavec), videoporuka za predškolce iz "Vježbaonice sreće", predstavljanje slikovnice "Boje" (napisao Kašmir Huseinović, čita Andrea Petrlik Huseinović), videoporuke korisnika Knjižnice (djeca iz osnovnih škola Garešnica, Berek, Trnovitički Popovac i Slavka Kolara Hercegovac), predstavljanje slikovnice "Vjeverica Cok i Mrakača zubata" (čita autorica Renata Holcer), videoporuke odraslih korisnika, videoporuke knjižničara, kolaž fotografija - preporuka za čitanje te odjava s porukom (crtež: Gabriela Žabić,14 god.). 

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju ovogodišnjeg programa financijski su pomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: 24sata, Express.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr