Potražite programe i akcije


FOTOGRAFIJE I OSVRTI u Noći Knjige 2018.

Svoje dojmove, komentare, sugestije, kao i fotografije s događanja u Noći knjige možete podijeliti s nama putem sustava za prihvat programa u Noći knjige. Fotografije i osvrti bit će objavljene na stranicama Noći knjige, uz svako pojedino događanje, ali i u skupnoj Galeriji. Zahvaljujemo vam na sudjelovanju u Noći knjige 2018. 

Poveznica - pročitaj više

SVEČANO OTVORENJE Noći knjige 2018.

Svečanost otvorenja Noći knjige održat će se 23. travnja u 12 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. U prigodnom programu otvorenja okupljenima će se obratiti ministrica kulture Republike Hrvatske dr. sc. Nina Obuljen-Koržinek, glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu dr. sc. Tatijana Petrić, kao i predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Organizacijskog odbora Noći knjige i drugi. 

Poveznica - pročitaj više

PROJEKCIJE NAD FONTANAMA u Noći knjige 2018.

Prethodnih su godina nad fontanama projicirani likovi Williama Shakespearea, Miguela de Cervantesa, Mačka Mišolovca i Ribe Vande, a ove će godine nad njima letjeti astronaut. Astonaut će biti lansiran iznad fontana u 20 sati, a njegovu putanju pratit ćemo sve do 23 sata. Fotografije možete podijeliti na društvenim mrežama uz oznaku: #nocknjige.

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE 2018. - Priopćenje za medije

Noć knjige 2018. obilježit će se u čak 287 grada i mjesta širom zemlje. Više od 672 sudionika (knjižnice, knjižare, nakladnici, odgojno-obrazovne ustanove, instituti, kulturni centri, bolnice, muzeji, udruge pisaca i ljubitelja knjige…) pripremilo je gotovo 1200 različitih programa i prodajnih akcija.

Poveznica - pročitaj više

LANSIRAJ KNJIGU!

Dragi naši libronauti, zanima nas: koju biste knjigu vi ponijeli sa sobom u svemir? Pokažite nam fotografijom (uz kratki komentar o tome zašto ste odabrali baš tu knjigu) i podijelite je na društvenim mrežama uz postavku „javno“ (public) i oznake (hashtag) #nocknjige i #prvasvemirskaknjiznica. 

Poveznica - pročitaj više

BUDUĆNOST KNJIGE tema je ovogodišnjeg sedmog izdanja Noći knjige

S veseljem najavljujemo još jednu Noć knjige, manifestaciju kojom već sedmu godinu dajemo poticaj čitanju te razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja). Noć knjige 2018. održat će se u ponedjeljak, 23. travnja.

Poveznica - pročitaj više

GALERIJA

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr