Potražite programe i akcije


OTVORENA NOVA ČITAONICA I IGRAONICA ZA DJECU I MLADE 'KNJIGUŠKA'

U Petrinji je 5. srpnja 2021. godine svečano uručen i otvoren kontejner „Knjiguška – mjesto za ljekovite priče u gradu“ koji će djelovati kao prostor za igru, terapiju te čitaonica s više od 1000 naslova za djecu i mlade. Uručenje i otvaranje kontejnera o kojem će trajno brinuti petrinjska Udruga IKS završnica je humanitarne akcije pokrenute u ovogodišnjoj Noći knjige...

Pročitaj više!

ODRŽANA JUBILARNA NOĆ KNJIGE

U petak 23. travnja održana je jubilarna, 10. Noć knjige. S više od 1100 događanja i prodajnih akcija u 233 grada i mjesta širom Hrvatske, potvrdila je status najmasovnije domaće kulturne manifestacije. U godini obilježenoj složenom epidemiološkom situacijom, tema Ljekovita moć knjige pokazala se kao dobar poticaj za kreativno promišljanje o ulozi knjige i vrijednosti čitanja.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI NATJEČAJA LJEKOVITA LEKTIRA

Napunila se naša ljekovita apoteka! U povodu manifestacije Noć knjige 2021. Organizacijski odbor Noći knjige, u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara, organizirao je nagradni natječaj Ljekovita lektira. Na Natječaj je od 2. do 16. travnja pristiglo 180 učeničkih radova iz 70 škola i 21 kreativni rad.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA TRŽIŠTA KNJIGA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA 2021.

Organizatori Noći knjige, desetu godinu zaredom, naručuju istraživanje tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj – kao rekapitulaciju stanja u društvu kada su u pitanju knjiga i čitanje. To je ujedno jedino relevantno istraživanje koje govori o čitanosti i kupovini knjiga među hrvatskim stanovništvom.

Pročitaj više!

ZAGREB DOBIO MURAL POSVEĆEN LEGENDARNIM SMOGOVCIMA

U Noći knjige koja se ovoga petka obilježava širom Hrvatske bit će predstavljen i mural posvećen najpoznatijemu dječjem romanu i legendarnoj seriji – Smogovcima. Mural će biti predstavljen u petak u 8.30 na križanju Bužanove i Kušlanove ulice pokraj III. gimnazije gdje su Smogovci i snimani.

Pročitaj više!

Prodajna akcija u Noći knjige 2021. – KNJIGA SVIMA I SVUDA

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. I ova, proljetna Akcija provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore...

Pročitaj više!
Kategorija: Redovni

KnjigoSOS

Mjesto: Osnovna škola Ivana Gundulića, Sustjepanska 4, Dubrovnik, 20000
Vrijeme: 23.04.2021 15:30 - 16:30
Radnja:

„KnjigoSOS“ je zamišljen kao jednosatno druženje učenika i nastavnika OŠ Ivana Gundulića iz Dubrovnika s knjigom-lijekom. Predstavit ćemo jednu zanimljivu knjigu s vitaminima hrabrosti, odškrinuti vrata biblioterapije, poigrati se s lektirama i njihovim nuspojavama i, naravno, pročitati neku dobru priču. 

Kategorija: Redovni

U središtu interesa: Carlos Ruiz Zafón, Grad od pare

Mjesto: Knjižara Fraktura, Ulica kneza Mislava 17, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 21:00 - 22:00
Radnja:

U Noći knjige 2021., na Svjetski dan knjige i autorskih prava, predstavit ćemo posljednju knjigu jedinstvenog Carlosa Ruiza Zafóna "Grad od pare". O knjizi će govoriti njezina prevoditeljica Ela Varošanec Krsnik, književna kritičarka Ilina Cenov i urednik Seid Serdarević. Broj posjetitelja bit će ograničen na 12, stoga vas molimo da se što prije prijavite na promocije@fraktura.hr. 

Kategorija: Redovni

Utezi i krila homoseksualnosti

Mjesto: Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik, Poljana 6, Šibenik, 22000
Vrijeme: 23.04.2021 18:15 - 19:00
Radnja:

Filozofska grupa Gimnazije Antuna Vrančića, pod vodstvom mentorice Nives Triva, kroz online će prezentacije i igrokaz prikazati doprinos homoseksualnih osoba kulturi.

Kategorija: Redovni

Putujmo s Hrvojem Rupčićem na Noć knjige

Mjesto: V.B.Z. knjižara - Kvaternikov trg, Šubićeva 64, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 17:00 - 20:00
Radnja:

U V.B.Z.-ovoj knjižari na zagrebačkom Kvatriću družimo se s putopiscem i glazbenikom Hrvojem Rupčićem, koji će od 18 sati zajedno s Vedranom Mlikotom i Vladimirom Šagadinom razgovarati o hitu „U zemlji plemenitih ljudi“. Prije promocije, od 17 sati, potpisivat će primjerke svoje knjige, koju ćete moći kupiti po promotivnoj cijeni. Razgovor možete pratiti i uživo putem naših Facebook i YouTube kanala.

Kategorija: Redovni

Uhvati mi plavog medu

Mjesto: Osnovna škola Viktorovac Sisak , Aleja narodnih heroja 2, Sisak, 44000
Vrijeme: 23.04.2021 14:00 - 14:40
Radnja:

Književnica Silvija Šesto je za knjigu "Uhvati mi plavog medu" objavljenu u nakladi Ibis grafike primila Nagradu "Grigor Vitez" 2018. godine. Nagradu za ilustracije u istoj slikovnici primila je ilustratorica Vanda Čižmek. Veselje druženja s književnicom i "Plavim medom" bit će još veće na dekicama i jastučićima ispod razlistane krošnje te neba plavog poput plavog mede.

Kategorija: Redovni

Razlistaj priču

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Sv. Ivana 1/A, Pula, 52100
Vrijeme: 23.04.2021 09:00 - 21:00
Radnja:

Izložba slikovnica nastalih u sklopu projekta „Razlistaj priču – radionica na daljinu“. U projektu su sudjelovale tri vrtićke skupine i devet razreda osnovne škole: djeca su autori tekstova i ilustracija za 12 slikovnica čija se radnja odvija u park-šumi Šijana. Knjižničari su za svaku priču izradili digitalnu (audiovizualnu) slikovnicu, dodajući tekstu i ilustracijama zvučni zapis.

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju programa u Godini čitanja 2021. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija, 24 sata

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr