Potražite programe i akcije


OTVORENA NOVA ČITAONICA I IGRAONICA ZA DJECU I MLADE 'KNJIGUŠKA'

U Petrinji je 5. srpnja 2021. godine svečano uručen i otvoren kontejner „Knjiguška – mjesto za ljekovite priče u gradu“ koji će djelovati kao prostor za igru, terapiju te čitaonica s više od 1000 naslova za djecu i mlade. Uručenje i otvaranje kontejnera o kojem će trajno brinuti petrinjska Udruga IKS završnica je humanitarne akcije pokrenute u ovogodišnjoj Noći knjige...

Pročitaj više!

ODRŽANA JUBILARNA NOĆ KNJIGE

U petak 23. travnja održana je jubilarna, 10. Noć knjige. S više od 1100 događanja i prodajnih akcija u 233 grada i mjesta širom Hrvatske, potvrdila je status najmasovnije domaće kulturne manifestacije. U godini obilježenoj složenom epidemiološkom situacijom, tema Ljekovita moć knjige pokazala se kao dobar poticaj za kreativno promišljanje o ulozi knjige i vrijednosti čitanja.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI NATJEČAJA LJEKOVITA LEKTIRA

Napunila se naša ljekovita apoteka! U povodu manifestacije Noć knjige 2021. Organizacijski odbor Noći knjige, u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara, organizirao je nagradni natječaj Ljekovita lektira. Na Natječaj je od 2. do 16. travnja pristiglo 180 učeničkih radova iz 70 škola i 21 kreativni rad.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA TRŽIŠTA KNJIGA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA 2021.

Organizatori Noći knjige, desetu godinu zaredom, naručuju istraživanje tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj – kao rekapitulaciju stanja u društvu kada su u pitanju knjiga i čitanje. To je ujedno jedino relevantno istraživanje koje govori o čitanosti i kupovini knjiga među hrvatskim stanovništvom.

Pročitaj više!

ZAGREB DOBIO MURAL POSVEĆEN LEGENDARNIM SMOGOVCIMA

U Noći knjige koja se ovoga petka obilježava širom Hrvatske bit će predstavljen i mural posvećen najpoznatijemu dječjem romanu i legendarnoj seriji – Smogovcima. Mural će biti predstavljen u petak u 8.30 na križanju Bužanove i Kušlanove ulice pokraj III. gimnazije gdje su Smogovci i snimani.

Pročitaj više!

Prodajna akcija u Noći knjige 2021. – KNJIGA SVIMA I SVUDA

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. I ova, proljetna Akcija provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore...

Pročitaj više!
Kategorija: Redovni

Sanja Baković: Put za Trnavu

Mjesto: Centar za kulturu Đakovo, Kralja Tomislava 13, Đakovo, 31400
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 19:00
Radnja:

Predstavljanje zbirke poezije Sanje Baković "Put za Trnavu".

Kategorija: Redovni

Knjigamed: za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama priključite se Noći knjige SMK

Mjesto: Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Središnja medicinska knjižnica, Šalata 3, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 00:01 - 23:57
Radnja:

U povodu Noći knjige, Središnja medicinska knjižnica upriličit će razgovor s tri nastavnika Medicinskog fakulteta u Zagrebu na temu uloge knjige i čitanja u održanju zdravlja i pružanju potpore ozdravljenju. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama knjige kao lijeka priključite se mrežnim i Facebook stranicama Središnje medicinske knjižnice od 23. travnja nadalje i poslušajte snimljeni razgovor s istaknutim znanstvenicima i nastavnicima zagrebačkog Medicinskog fakulteta.

Kategorija: Redovni

Tko me hoće? - izliječi se knjigom!

Mjesto: KGZ - Knjižnica Vladimira Nazora, Vodovodna 13, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 08:00 - 20:00
Radnja:

U ružičnjaku ispred Knjižnice priredili smo tradicionalno darivanje knjigom. Dođite i odaberite neko ljekovito štivo za sebe.

Kategorija: Redovni

Poezija je tu da se živi

Mjesto: KGZ - Gradska knjižnica, Starčevićev trg 6, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 10:00 - 11:00
Radnja:

Čitanje poezije putem Zooma u tri doma za umirovljenike: Dom za starije osobe Centar (Ulica Vjekoslava Klaića), Dom za starije osobe Centar (Ulica Gjure Crnatka) i Dom za starije osobe Medveščak. Glumci kazališta Max teatar, pod umjetničkim vodstvom kazališne, filmske i televizijske glumice Marine Kostelac, čitat će poeziju zaprešićkog pjesnika Rikarda Dimića. Događanje se odvija u okviru projekta "65 plus".

Kategorija: Redovni

10. Noć knjige na Fakultetu hrvatskih studija

Mjesto: Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Borongajska cesta 83d, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 09:00 - 20:00
Radnja:

Predstavljanje knjiga, predavanja, radionice: Literarna biblioterapija u kontekstu pametnog čitanja (izv. prof. dr. sc. Davor Piskač); "Lector, intende: laetaberis!" – Put od magarca do čovjeka (doc. dr. sc. Lucija Krešić); "Philosophia animi medicina – Ciceronove Tuskulanske rasprave" (Petar Ušković Croata, mag. educ. philol. et croat. lat)...

Kategorija: Redovni

Poslušaj, pogledaj, dotakni priču i doživi ljekovitu moć knjige!

Mjesto: KGZ - Knjižnica Voltino, Dragutina Golika 36, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 16:00 - 18:00
Radnja:

Predstavljanje projekta "Razredne slikovnice priče znakovima i zvukom do tebe putuju" učenika 1.a i 2.bc razreda Osnovne škole Voltino. Uz vodstvo učiteljica Anamarije Čorko i Romane Kutlača djeca su izradila 5 taktilnih slikovnica za djecu oštećenog sluha i vida kako bi pokazala da se slikovnice mogu čitati slušanjem, gledanjem i dodirom. Predstavljanje će se održati na terasi Knjižnice.

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju programa u Godini čitanja 2021. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija, 24 sata

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr